Sport

Komentari 21

Hrvatska je u 'skupini smrti'! Užasan ždrijeb za Euro U-17

Hrvatska je u 'skupini smrti'!  Užasan ždrijeb za Euro U-17

Hrvatska je domaćin Eura za igrače do 17 godina koji će trajati od 3. do 19 svibnja. Izvukli smo tešku skupinu sa  Španjolskom, Tuskom i Italijom pa naše dečke očekuje težak zadatak...

U zagrebačkom hotelu Panorama održan je ždrijeb skupina Eura do 17 godina. 

Hrvatska je domaćin turnira koji će trajati od 3. do 19. svibnja. Mini Vatreni koje vodio Dario Bašić izvukli su skupinu sa Španjolskom, Tuskom i Italijom. Naši mladići imat će jako težak zadatak doći do drugog kruga iz 'skupine smrti'.

Hrvatska otvara Euro na riječkoj Rujevici 3. svibnja protiv Italije.

Šuker: Slike naše zemlje ići će u cijeli svijet

- Zahvalan sam što je UEFA prepoznala hrvatsku mladost i ljepotu hrvatske države, ali i da proizvodimo toliko mladih igrača koji igraju po velikim europskim klubovima. Kad bi barem mi imali infrastrukturu kao u Azerbajdžanu, hvala i Eurosportu što će slike naše zemlje prenositi u cijeli svijet - rekao je Davor Šuker, pa nastavio:

- Da imamo bolju infrastrukturu možda bismo u Francuskoj 1998. godine napravili i veći uspjeh nego što smo dohvatili broncu. Ne znam tko će osvojiti Europsko prvenstvo, ali želim da se niti jedan igrač ne ozlijedi na ovom turniru.

Riječ je dobio i direktor UEFA-e za reprezentativna natjecanja Lance Kelly...

Niko Kranjčar: Nikad neću zaboraviti svoj nastup na Euru

- Imali ste prvo UEFA Regions kup s osam reprezentacija, pa Europsko prvenstvo u futsalu s 12 selekcija, a sada je pred vama Europsko prvenstvo do 17 godina na kojem će se natjecati 16 reprezentacija. Ovo je vaše prvo natjecanje UEFA-ine A kategorije, svi vjerujemo da će sve proći u odličnom tonu - poručio je Lance Kelly...

Ambasador Europskog prvenstva do 17 godina je Niko Kranjčar...

- Od Europskog prvenstva očekujem puno toga lijepoga, prije svega da svi budu sretni i zadovoljni. Očekujem i super organizaciju, da svi uživaju u dobrom turniru. Euro do 16 godina je za mene bilo odlično iskustvo, zauvijek je ostalo u mom sjećanju, želim da i ovi igrači imaju jednako kvalitetna sjećanja na te mlađe kategorije - dodao je Niko Kranjčar...

S Kalinićem, Badeljom i Lovrenom bili četvrti

Hrvatska nogometna reprezentacija do sada je tri puta nastupila na europskim U-17 prvenstvima, a najbolji rezultat ostvarila je u 2005. godine u Italiji osvojivši četvrto mjesto.

Mlade 'vatrene' u Italiji je predvodio Ivan Gudelj, a igrali su današnji reprezentativci Nikola Kalinić, Milan Badelj i Dejan Lovren.
 

EURO U-17, ŽDRIJEB:

Najčitaniji članci