Obavijesti

Sport

Komentari 67

Hrvatska lovi Olimpijske igre preko Italije, Tunisa i - Grčke

Hrvatska lovi Olimpijske igre preko Italije, Tunisa i - Grčke
4

Iako nema izbornika, hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je protivnike u borbi za OI. Igrat ćemo na turniru u Torinu protiv Italije i Tunisa, a možda i Grčke...

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija zaigrat će na trećem kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Riju koji se održava u Torinu , a protivnici u skupini B bit će joj domaćin Italija i Tunis , odlučeno je na današnjem ždrijebu u Ženevi.

U skupini A nalaze se favorizirana Grčka te Meksiko i Iran . Dvije od tri reprezentacije prolaze u polufinale gdje će prvoplasirani igrati protiv drugoplasiranog iz druge skupine. Turnir se održava od 4. do 10. srpnja.

VIDEO

Podsjetimo, iako na prošlogodišnjem EuroBasketu nije završila na jednom od prvih sedam mjesta koje su joj jamčile plasman na kvalifikacije, Hrvatska je šansu dobila dodjelom dvaju domaćinstava europskim reprezentacijama (Italiji i Srbiji). Treći turnir održat će se na Filipinima .

U skupini A beogradskog turnira ždrijebani su Srbija, Angola i Portoriko, a u skupini B Japan, Češka i Latvija. U Manili su u prvoj skupini Turska, Senegal i Kanada, a u drugoj Francuska, Novi Zeland i domaćin Filipini.

Još nije poznato tko će povesti hrvatske košarkaše u borbi za četvrti nastup na Olimpijskim igrama nakon Barcelone 1992. (srebrna medalja), Atlante 1996. (četvrtfinale) te Pekinga 2008. (šesto mjesto). Velimir Perasović nakon neuspjeha na EP-u podnio je ostavku.

Pozitivni s Tunižanima i Talijanima, Grci nas muče

Hrvatska je pobijedila Tunis , brončanog s prošlog AfroBasketa, na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010., s uvjerljivih 20 koševa razlike (84-64), kada je Bojan Bogdanovi ć zabio 19 poena.

Pozitivan ishod iz posljednjeg meča imamo i s Talijanima , koje smo pobijedili u zadnja tri dvoboja, posljednji put u drugom krugu EuroBasketa 2013. u Ljubljani (76-68). I tada je naša prva violina bio Bogdanović, strijelac 18 koševa.

Prije toga susreli smo se na pripremnim utakmicama za EuroBasket u lipnju iste godine, kad smo slavili 66-64. Bili su nam suparnici i na pripremama uoči kvalifikacija za EP, u kolovozu 2012. Prvu smo izgubili 78-70, a drugu dobili 72-70.

S Grcima , vjerojatnim suparnikom u polufinalu ili finalu, nemamo tako dobar skor. U posljednjih sedam godina izgubili smo pet, a dobili samo dvije utakmice, nakon drugog produžetka u drugom krugu spomenutog EuroBasketa 2013. u Ljubljani 92-88 (22 koša Bogdanovića), te na pripremama za SP 2014. (68-66).

Posljednja dva meča protiv Grčke, na samom Mundijalu u Španjolskoj, kao i u prvom krugu EuroBasketa u Zagrebu, izgubili smo 11 odnosno dva koša razlike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače