Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatska MMA Unija napravila veliki korak: Reprezentacija će nastupiti na amaterskom SP-u

Hrvatska MMA Unija napravila veliki korak: Reprezentacija će nastupiti na amaterskom SP-u

IMMAF je krovna organizacija amaterskog MMA-ja koja slavi desetu godišnjicu djelovanja, a kao što oni imaju odličnu suradnju s UFC-om, tako Hrvatska MMA unija odlično surađuje FNC-om

VIDEO

Osnovana je krajem 2020. godine, a u ove dvije godine postojanja Hrvatska MMA Unija na čelu s Draženom Forgačem, inače i čelnim čovjekom Fight Nation Championshipa i zagrebačkog American Top Teama, napravila je velike uspjehe. Hrvatska MMA reprezentacija nastupit će od 11. do 18. veljače iduće godine na Svjetskom prvenstvu u organizaciji IMMAF-a u Beogradu.

- Točno prije dvije godine osnovana je Hrvatska MMA Unija i od tada konstantno radimo na razvoju amaterskog MMA-ja. Održana su četiri turnira u amaterskom MMA-u te dva prvenstva države kroz koje su prošle stotine natjecatelja. Kruna našeg rada kroz Hrvatsku MMA uniju bit će biti odlazak reprezentacije na IMMAF svjetsko prvenstvo, najprestižnije natjecanje u amaterskom MMA-ju - rekao nam je predsjednik Hrvatske MMA Unije Dražen Forgač.

POGLEDAJTE VIDEO: Slow motion FNC 9

IMMAF je krovna organizacija amaterskog MMA-ja koja slavi desetu godišnjicu djelovanja, a kao što oni imaju odličnu suradnju s najjačom svjetskom MMA organizacijom UFC-om, tako Hrvatska MMA unija odlično surađuje FNC-om, najbrže rastućom organizacijom u ovom dijelu Europe. Mnoge smo amaterske nade slobodne borbe gledali na FNC-ovim amaterskim turnirima, a a mladi borci su s FNC-om dobili idealnu platformu za dokazivanje. Od samih amaterskih turnira gdje mogu napraviti prve korake u kavezu, ali uz prijenos na veliku scenu, preko ‘Armagedona’ gdje stvari već postaju ozbiljnije i izazovnije te gdje se prvi put mogu susresti sa svime onime što ih čeka u profesionalnom svijetu pa sve do ugovora Fight Nation Championshipom u ovom dijelu Europe.

Također, dolaskom Hrvatske MMA Unije vratila su se i državna natjecanja, a mnogo se napredovalo i na područjima usko vezanima uz sport – tako je osnovana sudačka organizacija na čelu sa Sašom Zorićem, dok je ogroman napredak napravila i cutman ekipa pod vodstvom Matije Blažičevića. Ne radi se ovdje samo o napretku hrvatskog MMA-ja, već je pod vodstvom Unije na čelu s Draženom Forgačem i u suradnji s ljudima iz regije došlo do velikog rasta popularnosti i kvalitete sporta u svim zemljama regije.

- Ja sam bio samo najpopularniji predstavnik, hrvatska MMA scena postoji zbog Dražena ForgačaIgora Pokrajca Zelga Galešića, oni imaju klubove, rade s mladima, organiziraju natjecanja, što je važno da se mladi borci razvijaju i skupljaju iskustvo - rekao je legendarni Mirko Cro Cop Filipović na osnivanju Hrvatske MMA Unije u prosincu 2020. godine, a nije mogao bolje opisati stvari.

Na spomenutom će IMMAF-u nastupiti i hrvatska reprezentacija, a izbornik i trener Saša Drobac povest će najbolje hrvatske amatere put Beograda. A tamo sve može biti početak velikih stvari za mladiće koji će dobiti priliku braniti hrvatske boje – preko IMMAF-a su do UFC-a došli primjerice Magomed Ankalaev (30, 17-1-1), Umar Nurmagomedov (26, 15-0), Petr Yan (29, 16-4), nadolazeća mlada nada svjetskom MMA-a Raul Rosas Jr. (18, 7-0), Shavkat Rakhmonov (28, 16-0), Amanda Ribas (29, 11-3) i mnogi drugi.

POGLEDAJTE VIDEO: 'ĆELAVCE TREBA TAKO JAKO UDARITI DA NE USTANU'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao