Sport

Komentari 8

Hrvatska na SP-u ima dva para braće, Zubčić po medalju: Među favoritima sam, ali bez pritiska

Hrvatska na SP-u ima dva para braće, Zubčić po medalju: Među favoritima sam, ali bez pritiska

Prošli su tjedan skijaši u Cortini vozili brze discipline pa su naši bili samo gledatelji. Ovaj tjedan na redu su tehničke discipline pa će na stazu devetero hrvatskih skijaša i skijašica

Dobro sam trenirao, miran sam i čekam da počne, poručuje iz Cortine d'Ampezzo najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (28).

Svjetsko je prvenstvo počelo prošli tjedan, ali najprije uz odgode zbog vremenskih neprilika, a potom s brzim disciplinama, što Hrvatima baš i nije "domaći teren".

Ovaj tjedan kreću i uzbuđenja za nas. Na SP-u na kojem ćemo biti svojevrsni fenomen, s dva para braće. U Cortini će medalje loviti Zrinka (17) i Tvrtko (18) Ljutić, te Andrea (24) i Dario (20) Komšić. OK, njihova bi medalja bila senzacija, kao i Leone Popović (23), Istoka Rodeša (25), Samuela Kolege (22) i Mateja Vidovića (27), ali ne i Filipa Zubčića.

Utorak paralel, petak veleslalom i nedjelja slalom njegov je raspored.

- Ma nije to naporno, puno je gore kad su utrke tako zgusnute, a između njih putuješ. Ovo je sve na jednom mjestu pa nije problem - dodao je Zubo, koji je u Cortini od subote.

U paralelu je start pola posla, za slalom je promijenio i skije, a veleslalom?

- Svjestan sam da sam jedan od favorita za medalju, a nakon SP-a su i dva veleslaloma Svjetskog kupa, u Banskom. Ma samo da sam zdrav i bez pritiska mogu do medalje.

Medalje koju hrvatsko skijanje na SP-u nema od 2013. i Ivičina superkombinacijskog srebra u Schladmingu. Ove godine opet imamo kandidata za medalju. Vrlo ozbiljnog.

Svjetsko skijaško prvenstvo, sve hrvatske medalje

Najčitaniji članci