Sport

Komentari 6

Hrvatska nada najavila velike stvari: Marčinko osvojila prvi turnir u profesionalnoj karijeri

Hrvatska nada najavila velike stvari: Marčinko osvojila prvi turnir u profesionalnoj karijeri

Marčinko je u finalu pobijedila 279. tenisačicu svijeta Carole Monnet sa 6-4, 6-1, dok je ranije redom nanizala Lukas (predaja), Jeanjean, Cocciaretto i Oz, sve TOP 300 igračice

Najbolja juniorka svijeta Petra Marčinko osvojila je prvi turnir u profesionalnoj konkurenciji! Šesnaestogodišnja Hrvatica zauvijek će pamtiti Antalyju gdje je s tek jednim izgubljenim setom protutnjala do naslova i 25.000 dolara.

Marčinko je u finalu pobijedila 279. tenisačicu svijeta Carole Monnet sa 6-4, 6-1, dok je ranije redom nanizala Lukas (predaja), Jeanjean, Cocciaretto i Oz. Petra je trenutačno 928. igračica svijeta, no od ponedjeljka bi se taj renking trebao itekako poboljšati.

Podsjetimo, Petra je ranije ove godine osvojila juniorski Australian Open, dok je krajem prošle godine ispisala povijest kao prva tenisačica koja je u istoj godini osvojila dva pobjednička trofeja na prestižnom Orange Bowlu.

Hrvatska ponovno ima veliku tenisku nadu u ženskoj konkurenciji, koji prema svemu sudeći, ima predispozicije biti jedna od najboljih na svijetu, a hoće li se u tom smjeru razviti ovisi o puno faktora. Zasad uživajmo u budućnosti i fantastičnom tenisu Petre Marčinko.

 

Najčitaniji članci