Obavijesti

Sport

Komentari 46

Hrvatska otputovala na Euro bez Duvnjaka i Luke Cindrića!

Hrvatska otputovala na Euro bez Duvnjaka i Luke Cindrića!

Domagoj se oporavio od covida, ali zbog ozljede leđa ostao je na terapijama u Osijeku. Cindrić je i dalje pozitivan, a izbornik još ne može računati na Marića i Karačića

VIDEO

Domagoj Duvnjak više nije pozitivan na korona virus, ali zbog ozljede leđa, o kojoj smo ranije pisali, ne može se staviti na raspolaganje izborniku hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoju Horvatu za prvu utakmicu Eura protiv Francuske u četvrtak u Szegedu (20.30).

Pokretanje videa...

Rukometaši uoči Croatia kupa VIDEO

Luka Cindrić još nije prebolio covid, nalaz njegova testiranja pokazao je pozitivan i do daljnjega mora ostati u izolaciji u Osijeku. Duvnjak, pak, nastavlja s terapijama i reprezentaciji bi se trebao priključiti kasnije, izvijestio je Hrvatski rukometni savez.

Horvat je u Mađarsku poveo svih 17 igrača koje je imao na raspolaganju tijekom priprema, a kad dobije definitivni uvid u stanje Duvnjaka i Cindrića, može pozvati još jednog igrača koji ne mora biti s popisa pričuva.

- Turbulentna faza još, nažalost, nije iza nas. Odradili smo sve treninge, neke su se stvari kristalizirale. Još smo u čekanju Duvnjaka i Cindrića, ali dečki su spremni. Pripremili smo se za Francusku, svi jedva čekamo da krene utakmica - rekao je izbornik Horvat i nastavio:

- Planovi se revidiraju na dnevnoj bazi. Negativni idu s nama, a pozitivni ostaju ovdje testirati se svaki dan. Nadamo se da nam se mogu priključiti, još ima vremena da ih vidimo protiv Francuske na otvaranju prvenstva.

Što može Hrvatska u skupini s Francuzima, Srbima i Ukrajincima u Mađarskoj?

- Dogovorili smo se svi da se fokusiramo i koncentriramo isključivo na otvaranje prvenstva, na prvu utakmicu, da tu budemo pravi. Ne samo da idemo utakmicu po utakmicu, nego loptu po loptu, gol po gol, i s tim idem na prvenstvo. Ne treba se previše razbacivati s dugoročnim planovima. Znamo kako hoćemo izgledati, znamo kako nas navijači žele vidjeti na terenu i takvi bismo trebali biti već na startu.

Iako su bili u izbornikovim kombinacijama, reprezentaciji se zasad ne mogu priključiti Marino Marić i Igor Karačić. Umjesto Duvnjaka i Cindrića, ranije se reprezentaciji priključio Tin Lučin, a umjesto ozlijeđenog Luke Šebetića upao je Šime Ivić.

- Što se tiče prvoga kruga, neću zvati nikog novog. Imao sam u planu Marića i Karačića, ali oni su također pozitivni na covid-19 i čekaju dva negativna PCR testa, no pitanje je kad će ih dobiti - rekao je ranije Horvat za Večernji list.

Ivan Čupić (35) najiskusnije je ime u reprezentaciji i vršitelj dužnosti kapetana.

- Bile su malo duže pripreme nego obično, imali smo koji dan više nego inače. Radili smo dobro, imali smo problemčića kao i svi ostali. Uvijek može bolje, uvijek fali koji dan, svaki izbornik će to reći. Ali suštinu onoga zašto smo došli tu smo odradili u cijeloj frci i strci, odradili i dvije prijateljske utakmice. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni. Malo su nas poremetile te stvari s Duletom i Cindrom, ali Bože moj - rekao je Čupko i komentirao kako su se rastali s Duvnjakom i Cindrićem:

- Jesmo, prije svega da što prije ozdrave i dobiju zeleno svjetlo da su zdravi i da mogu pomoći. Bilo tko od ta dva igrača, kad god dođu, bit će nam od velike pomoći.

Što očekivati od prve faze u Szegedu?

- Teška grupa, na otvaranju odmah Francuzi, olimpijski pobjednici, osvajali su sve živo. Reprezentacija koja uvijek ide na zlato, koja ne počinje turnir od prvog kola, oni se spremaju za polufinala i finala, ali mi trebamo ići utakmicu po utakmicu. Ravnopravno odigrati i naravno da želimo bodove protiv njih. Srbi imaju najviše problema s covidom, ali digli su se i jako su težak rival. Vjerujem da možemo iz te dvije utakmice napraviti dobar rezultat i zamah za drugi krug.

Što Hrvatska može na Euru?

- Nitko nam ne može zabraniti da sanjamo, da maštamo o nečemu velikome. Dok ne utakmica ne počne, dok ne staneš na teren, imaš ravnopravne šanse. Tako se moramo postaviti, mi smo ipak Hrvatska. Dok god imamo šest igrača i golmana, moramo ići po pobjedu. S takvim razmišljanjem i stavom moramo ulaziti u svaku utakmicu. Ali ne preskakati korake, prvi su Francuzi, imamo dva dana do utakmice. Moramo odmah probati pobijediti - zaključio je Čupić.

Popis putnika za Euro 2022.

  • Ivan Pešić - Stuttgart
  • Mate Šunjić - Ivry
  • Matej Mandić - PPD Zagreb
  • David Mandić - PPD Zagreb 
  • Lovro Mihić - Wisla Plock
  • Ivan Čupić - PPD Zagreb
  • Filip Glavaš - Trimo Trebnje
  • Marin Šipić - PPD Zagreb
  • Leon Šušnja - Wisla Plock
  • Šime Ivić - Leipzig
  • Ivan Martinović - Hannover
  • Luka Cindrić - Barcelona
  • Domagoj Duvnjak - Kiel
  • Marko Mamić - Leipzig
  • Zvonimir Srna - PPD Zagreb
  • Halil Jaganjac - Nexe
  • Ante Gadža - Vardar
  • Nikola Grahovac - PPD Zagreb
  • Tin Lučin - Wisla Plock

Stručni stožer

  • Hrvoje Horvat, izbornik
  • Ivano Balić, trener
  • Ninoslav Pavelić, trener golmana
  • Miljenko Rak, kondicijski trener
  • Goran Krušelj, fizioterapeut
  • Matija Rajnović, fizioterapeut
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom