Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Hrvatska? Pa to je velesila, suludo je uopće trošiti riječi'

Crnogorci su, zanimljivo, već odabrali konačnih 16, što znači da je izbornik Zoran Roganović uvjeren u sustav koji je zamislio, ali u njemu ipak neće biti povratnika Melića, kao ni zagrebaša Ristanovića

VIDEO

Dok je Hrvatska već odradila puni tjedan treninga u prvoj fazi priprema za Euro (9. - 26. siječnja), hrvatski susjedi i protivnici u skupini u Grazu krenuli su malo kasnije. Srbija prije dva dana u Kovilovu, a Crna Gora u Podgorici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

05:15

Crnogorci su, zanimljivo, već odabrali konačnih 16, što znači da je izbornik Zoran Roganović uvjeren u sustav koji je zamislio, ali u njemu ipak neće biti povratnika Melića, kao ni zagrebaša Ristanovića. Uglavnom, Crnogorci imaju svoju računicu koja uključuje drugi krug. Papir, na kojemu to izgleda vrlo, vrlo kvalitetno, čak i bez onog najboljeg, Borozana, kaže da imaju dobre šanse da produže do Beča. Sada i sami postaju svjesni kvalitete koju imaju.

- U početku se pričalo da idemo na pobjedu, sad se već govori o Olimpijskim igrama, a dok krenemo na Prvenstvo, bit će riječi i o medalji. Tako smo uvijek ispraćani, a gotovo uvijek smo se vraćali pognute glave. Imamo dugoročan cilj i od ove ekipe se za dvije-tri godine očekuje vrhunac - kaže Roganović.

Červar se zahvalio trojici, sada se priključuju Cindrić i Karačić

- Računao sam da će nam Hrvati na megdan izaći s najboljom reprezentacijom, spremao sam taktiku za to. Ne bih volio da nas izostanak nekih igrača ušuška, da pomislimo da je Hrvatska slabija, da je podcijenimo, da pomislimo da smo bolji. Hrvatska je Hrvatska, zna se koliko je jaka.

Zanimljivo je, dakako, čuti što o Hrvatskoj misli i srpski izbornik Nenad Peruničić koji, kako kaže Lino Červar, bez dobrog dijela zvijezda vraća polako Srbima entuzijazam i homogenost.

Karačić i Kapitanović najbolji u 2019., Červaru jubilarni trofej
Karačić i Kapitanović najbolji u 2019., Červaru jubilarni trofej

- Hrvatska je prava velesila koju izuzetno poštujem i o njoj je suludo trošiti riječi. Zahvalio bih se Lini Červaru na komplimentima jer to znači da se vide stvari koje su meni bitne.

Ostali?

- Bjelorusija ima dva igrača koji su u top tri na svojim pozicijama, srednjeg beka koji igra odlično. Crna Gora je pokazala da može igrati sa svjetskim prvacima, pobijedila je Dansku, ima dobar i mlad tim.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović