Obavijesti

Sport

Komentari 29

Hrvatska po čudo protiv Rusa: Mi vjerujemo da to možemo...

Hrvatska po čudo protiv Rusa: Mi vjerujemo da to možemo...
5

Hrvatska i Rusija igraju u nedjelju u 18.30 sati. Naši futsal reprezentativci moraju dobiti europske doprvake dva razlike ako žele u četvrtfinale Europskog prvenstva

VIDEO

Nije bilo dobro protiv Kazahstana . Svjesni su u to i hrvatski reprezentativci. Očekivalo se više na startu Europskog futsal prvenstva u Srbiji. Kazahstan je slavio 4-2 i stavio Hrvatsku u težak položaj uoči nedjeljne utakmice protiv Rusije (18.30 sati).

Moramo se vaditi protiv Rusa. Ne samo da moramo dobiti aktualne europske viceprvake i jednu od najboljih momčadi Starog kontinenta, već ih moramo pobijediti i s dva gola razlike. Zvuči gotovo nemoguće, ali naši ne gube nadu.

- Teško je bilo što reći poslije onakve utakmice s Kazahstanom. Jednostavno smo napravili previše taktičkih pogrešaka u fazi obrane, a ekipa poput Kazahstana to kažnjava. Nema sada puno smisla vraćati se više na tu utakmicu. Moramo se okrenuti utakmici s Rusijom - rekao je golman Ivo Jukić.

VIDEO: Ovako je to izgledalo protiv Kazahstana

VIDEO

Hrvatska se nije snašla protiv igre s golmanom-igračem kakvu prakticiraju Kazahstanci. A imaju i najboljeg čovjeka za to. Brazilac Higuita ima kazahstansku putovnicu i nema mu ravnog u svijetu futsala.

Hrvatski izbornik Mato Stanković rekao je kako je taj način igre antipropaganda futsala . No to je iza nas. Rusi ne igraju s golmanom-igračem, ali igraju sjajno i spadaju u skupinu favorita za europski naslov.

- U dosadašnjim prijateljskim utakmicama s Rusima pokazali smo da s njima možemo igrati. Treba nam čudo od pobjede s dva gola razlike, budući da se radi o ekipi koja je možda i glavni favorit za naslov prvaka Europe. No mi vjerujemo u sebe i dat ćemo sve od sebe da u nedjelju pokušamo ostvariti pobjedu - dodao je golman Jukić .

U čudo vjeruje i Vedran Matošević.

- Ako smirimo glave i saberemo se, vjerujem da imamo šanse dobiti Ruse dva razlike. Od samoga starta moramo igrati strpljivo i čekati našu priliku. Naravno, ukoliko pred kraj rezultat možda neće biti pozitivan morat ćemo riskirati nešto više, no mislim da će sve biti dobro - rekao je Matošević za stranicu HNS-a.

Sad će Beograd biti protiv nas

Beogradska publika pljeskom je ispratila predstavljanje hrvatskih igrača uoči utakmice protiv Kazahstana. I himna je protekla u redu, s tribina se nije čuo niti jedan zvižduk. U beogradskoj Areni bila je i manja skupina hrvatskih navijača koja je razvila hrvatske zastave. Nije zabilježen ni najmanji incident.

Beograđani su čak u nekoliko navrata zviždali taktici Kazahstanaca koji su držali loptu i čekali da ih naši napadnu, kako bi mogli vratiti loptu golmanu i tako stvoriti višak. No protiv Rusa nas očekuje drugačija atmosfera. Već poznati bratski odnos s Rusima za nas znači da ćemo imati publiku protiv nas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'