Obavijesti

Sport

Komentari 37

Hrvatska se nije pomaknula od 1998., želimo igrati kao Bayern

Hrvatska se nije pomaknula od 1998., želimo igrati kao Bayern
1

Kad vidim koliko su ofenzivni nogometaši Borussije Dortmund i Bayerna uključeni u defenzivnu igru, to je ono što želim imati i u reprezentaciji, rekao je Niko Kovač

VIDEO

Niko Kovač i brat Robert dali su veliki intervju za tiskano izdanje Kickera. Prenijet ćemo najzanimljiviji dio. Prvo pitanje bilo je vezano za dobivanje izborničkog mjesta.

- Trebali smo odvesti U-21 reprezentaciju na Euro, a ovako ćemo voditi A reprezentaciju pred dvije milijarde gledatelja u utakmici otvaranja SP-a protiv Brazila, to je ogroman korak. Predsjednik HNS-a Davor Šuker je riskirao i dobio plasman na Svjetsko prvenstvo - rekao je Niko.

Kaže kako je situacija prije dodatnih kvalifikacija bila teška.

- Momčad je izgubila samopouzdanje nakon tri poraza. To su sve vrhunski igrači iz velikih klubova, ali pritisak u Hrvatskoj je iznimno velik. Imali smo samo četiri treninga prije prve utakmice protiv Islanda. To je značajno utjecalo na naš plan jer iskustvo ne možeš kupiti.

Izbornik se potom osvrnuo na njemački nogomet.

- Na Euru 2008. Njemačka nije bila toliko bolja od nas, a nakon toga je uzletjela. A mi smo stali. U načelu se nismo puno pomaknuli poslije 1998. godine. Želimo uvesti neke tipično njemačke elemente. Kad vidim koliko su ofenzivni igrači Borussije Dortmund i Bayerna uključeni u defenzivnu igru, to je ono što želim imati i u reprezentaciji. Idealno bi bilo spojiti oba mentaliteta, unijeti njemački i ne izgubiti hrvatski. Ako nam to uspije, možemo biti bezbrižni.

Braća kažu kako će izostanak Šimunića biti udarac jer reprezentacija nema toliko centralnih braniča, a onda su iznijeli i svoja očekivanja u Brazilu.

- Ako smo već u skupini s Brazilom, onda je najbolje da igramo prvu utakmicu jer će pritisak biti na domaćinima. Svi od njih očekuju naslov. Nadam se da ih možemo iznenaditi.

Robert očekuje prolazak u 2. krug.

- Brazil je izraziti favorit, a ostale dvije momčadi su vrlo dobre. Pretpostavljamo da će 2. mjesto biti odlučeno između Meksika, Kameruna i nas. Smatramo da imamo šanse. Nemamo imperativ prolaska u drugi krug, ali to želimo. Svatko tko igra na SP-u želi se predstaviti u najboljem svjetlu i proći skupinu. Pokazalo se 1998. i 2008. da prolazak u drugi krug donosi euforiju i u reprezentaciji i u cijeloj zemlji. Zato i mi želimo dati doprinos. Želimo igrati lijep, atraktivan nogomet. Ako uživate u igri, možete i uspjeti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta