Obavijesti

Sport

Komentari 62

Hrvatska trči najmanje u grupi, na Euru lošiji samo Švicarci...

Hrvatska trči najmanje u grupi, na Euru lošiji samo Švicarci...

Pedantni statističari izračunali su da je Hrvatska u dvije utakmice pretrčala samo 197,8 kilometara, najmanje u skupini. Englezi su pretrčali 204,4, Škoti 214,8, a Česi fantastičnih 230,9 kilometara

VIDEO

Protivnik je trčao dosta više od nas, to pokazuje i rezultat, slegnuo je izbornik Zlatko Dalić ramenima nakon remija s Češkom (1-1) u drugom kolu Eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Animacija Perišićeva gola Češkoj

Pokretanje videa...

Perišićev gol Češkoj VIDEO

Statistika je neumoljiva. Pedantni statističari izračunali su da je Hrvatska u dvije utakmice pretrčala samo 197,8 kilometara, najmanje u skupini. Englezi su pretrčali 204,4, Škoti 214,8, a Česi fantastičnih 230,9 kilometara.

Pogled na tu statističku kategoriju kod ostalih reprezentacija nakon 2. kola otkriva da smo na dnu. Wales je također pretrčao 197,8 kilometara, a najlošiji su Švicarci, koji su pretrčali mizerna 193,3 kilometra. Nešto "vatreni" moraju mijenjati...

Sedam-osam igrača nije u formi

- Naravno da nisam sretan ni zadovoljan niti se osjećam komforno. Nije Hrvatska kakvu sam zamišljao i htio. Ne igramo dobro. Nije ono što sam mislio, što je bila ideja kad sam počeo pripreme, ali dobili smo zadnju šansu da popravimo to u zadnjem kolu grupne faze i pobjedom se plasiramo dalje. Samo o tome moramo razmišljati, podići atmosferu koliko možemo i biti pozitivni. Ali jako dobro sam svjestan da ovo nije Hrvatska kakvu ja želim - rekao je Dalić pa dodao:

- Neću tražiti krivce pojedinačno niti mi je to posao. Nismo kompaktni, pogotovo to nismo bili u prvom poluvremenu. Jako loše ušli smo u utakmicu. Sedam, osam igrača došlo je nakon ozljeda iz klubova i nismo se uspjeli složiti. Ideja mi je bila potpuno drugačija. Loše prvo poluvrijeme, protivnik je bio brži na lopti, ali nisu nam složili šansu.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Češka

Najbolji igrač 2. kola

Titula igrača kola ide njemačkog reprezentativcu Robinu Gosensu (26), lijevom bočnom Atalante. U pobjedi nad Portugalom (4-2) prisilio je Rubena Diasa na autogol te po jednom asistirao i zabio. 

- Gosens je odigrao senzacionalnu utakmicu. Ne znam je li mu to bila utakmica života, ali nevjerojatna izvedba. Radio je jako puno, a povrh toga bio je i stalna prijetnja. To je upravo ono što smo trebali - rekao je nakon utakmice s Portugalom njemački izbornik Joachim Löw (61).

Do 18. godine Gosens se nogometom bavio amaterski. Radio je na benzinskoj da ima za džeparac, kako bi prijatelje mogao počastiti pivom. Jedne večeri upoznao je čovjeka koji poznaje skaute Vitessea i tako si je sredio probu u tom nizozemskom klubu. Zatim su uslijedili angažmani u Dordrechtu i Heraclesu.

Gosens je nedavno objavio autobiografiju "Vrijedi sanjati" u kojoj je otkrio kako je jedinom prilikom od Cristiana Ronalda tražio dres, a ovaj ga je hladno odbio, nije ga ni pogledao i samo je rekao - ne. Sad je Gosens zasjenio Ronalda.

- Sad ga nisam tražio dres - kazao je njemački reprezentativac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu