Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hrvatska zabija najmanje na Euru, ali najmanje i prima...

Hrvatska zabija najmanje na Euru, ali najmanje i prima...
1

Naša obrana 5-1 vrlo je dobro funkcionirala na ovom prvenstvu. Mislim da bismo i danas trebali igrati u takvoj obrani. Tih bi 5-1 moglo biti rješenje za Sagosena, uvjerava Patrik Ćavar

VIDEO

Dosad je sve bilo odlično, a iako su Norvežani sjajni i favoriti su, imamo dobre šanse u toj utakmici, rekao nam je legendarni Patrik Ćavar.

Pako smatra kako je ključno zaustaviti Sandera Sagosena. On je bez ikakve sumnje u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva pokazao najviše. Zabio je čak 51 gol, 8,5 po utakmici. Protiv Slovenije se odmarao, pa današnji polufinale dočekuje odmoran i nabrijan.

Pokretanje videa...

09:01

- Naša obrana 5-1 vrlo je dobro funkcionirala na ovom prvenstvu. Mislim da bismo i danas trebali igrati u takvoj obrani. Tih bi 5-1 moglo biti rješenje za Sagosena. Tako bismo ga mogli izolirati. Ako njega uspijemo zaustaviti, onda smo obavili pola posla. No to će biti vrlo teško. Sagosen je baš izrastao u moćnog i strašnog igrača - dodao je Patrik Ćavar.

Hrvatsku prije polufinala muče ozljede, protiv Španjolske je stradalo koljeno Igora Karačića.

- Najvažnije je da on bude zdrav i potpuno spreman za ovu utakmicu. Igra sjajno prvenstvo - rekao je Ćavar, koji se kratko osvrnuo i na drugi polufinalni par.

- Puno sam više na ovom prvenstvu gledao Španjolce. Ipak, Slovenija je vrlo dobra momčad. I ta će utakmica vjerojatno biti neizvjesna do samoga kraja, a blagu prednost ipak dajem Španjolskoj - završio je Ćavar.

Kladionice su uoči polufinala jasne. Veliki su favoriti za ulazak u finale Španjolska i Norveška. Koeficijent da će Španjolci biti europski prvaci je 2,30, a na Norvešku je 2,50. Koeficijent da će Hrvatska biti prvak je 5,50, a na Sloveniju je 9,50.

Hrvatska od svih polufinalista prima najmanje golova. Mi primamo 22,1 gol po utakmici. Najviše golova od polufinalista prima Norveška (26,7). Kad je efikasnost polufinalista u pitanju, tu smo najslabiji. Hrvatska zabija 25,4 gola po utakmici. Slovenija zabija 25,7, Norveška 31, a Španjolska čak 31,7 golova po utakmici.

Naši golmani Šego i Ašanin su na 29 posto obrana dosad na Europskom prvenstvu, slovenski i norveški su na 30 posto obrana, a najbolji je španjolski dvojac Vargas i Corrales. Oni su na 34 posto obrana u dosadašnjem dijelu EP-a.

Norveška je najgrublja momčad od svih polufinalista. Jedina reprezentacija koja ima svih sedam pobjeda ima 58 minuta isključenja. Hrvatska je u dosadašnjih sedam utakmica imala 48 minuta isključenja. “Kauboji” cijelo Europsko prvenstvo imaju velikih problema sa sedmercima, Jedini koji kod nas nema problema je Duvnjak. Hrvatska je zabila 13 od 24 sedmerca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović