Obavijesti

Sport

Komentari 82

Hrvatska zastava teška 100 kg kreće za Rusiju: Ima 1000 m2!

Hrvatska zastava teška 100 kg kreće za Rusiju: Ima 1000 m2!
1

Ogromna hrvatska zastava ima 448 kvadratića i preko 1000 kvadratnih metara. Dugačka je 69 metara, široka 10 i pol, a na nju je utrošeno preko 10 kilometara konca. Naši navijači planiraju napraviti još veću

VIDEO

Iz Crikvenice s ljubavlju. Najveća hrvatska navijačka zastava spremna je za Rusiju. Ima tisuću i osam kvadrata pa na stadione ne smije, ali izgledat će spektakularno na golemim ruskim trgovima.

- Nju planiramo razvući na svakoj utakmici, u svakom gradu, u fan zoni, nadamo se do finala - rekao je za RTL Dado Čor, navijač iz Bribira.

Njih petnaestorica u četvrtak kreću put Rusije, a sa sobom će nositi divovsku zastavu. Prepoznatljiva crveno-bijela polja vijorit će se ruskim gradovima, a gradske trgove posebice će krasiti ova od 1008 kvadrata sašivena od deset kilometara konca.

Zastava, puno manjih dimenzija prvi je put sašivena 2004. za Europsko prvenstvo u Portugalu. Za svako iduće veliko natjecanje je rasla. Prošli su s njom Njemačku, Austriju, Poljsku, Brazil i Francusku. Vijorila se prije dvije godine ispod Eiffelova tornja, ali ova, ruska verzija dvostruko je veća. 

- Nismo mogli zastavu, u Manausu, u Brazilu, u avion ukrcati, ja sam morao jedno pet dana, na nekoj splavi, na nekom brodiću Amazonom ići, tamo su me lijepo počastili, čuvali su me i čak sam jeo i odreske od krokodila i bilo je super. A o ovim drugim pričama, ako zastava progovori, to će bit onda živi šou - priča za RTL Davorin Boršćak, navijač iz Crikvenice.

Osim 10 kilometara konca, krojačice su četiri puta brusile škare dok sate utrošene na zastavu nitko ni ne broji.

- Napravit ćemo još i veću zastavu i krećemo dalje nadajmo se dalje za Katar i za ostala prvenstva, Europe i svjetska - kaže Zvjezdan Gašparović.

Zastava je dugačka 96 metara, široka 10 i pol te ima 448 kvadratića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske