Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrvatske gimnastičarke izborile su četiri finala na EP u Mersinu

Hrvatske gimnastičarke izborile su četiri finala na EP u Mersinu

Prvo hrvatsko ekipno finale u sportskoj gimnastici na Europskom prvenstvu u Mersinu donijele su Tijana Korent, Ana Đerek, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač

VIDEO

Povijesni posao odradila je hrvatska ženska seniorska reprezentacija u sportskoj gimnastici koja je na Europskom prvenstvu u Mersinu izborila čak četiri finala.

POGLEDAJTE VIDEO: Tin Srbić na preči

Pokretanje videa...

02:47

Prvo hrvatsko ekipno finale donijele su Tijana Korent, Ana Đerek, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač, a uz to u lovu na pojedinačne medalje bit će Korent na preskoku te Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska ekipa u današnjim kvalifikacijama zauzela je šesto mjesto sa 140,064 boda i u subotu će se boriti u finalu među šest najboljih europskih ekipa u Mersinu.

I Tin Srbić uzeo srebro na EP-u!
I Tin Srbić uzeo srebro na EP-u!

Naša ženska gimnastika jedino pojedinačno finale do sada imala je ono Tijane Korent s EP-a u Moskvi 2013. godine, a sada, sedam godina kasnije, Tijana je donijela novo nakon što je u kvalifikacijama preskoka bila osma sa 13,383 boda.

- Presretna sam i prezadovoljna ulaskom u finale na preskoku. Veseli me i ulazak ekipe u finale, jer to je poseban rezultat. Već dugo nismo nastupali kao ekipa, baš se veselim finalu u subotu. Sretna sam što sam uopće mogla biti ovdje nakon svih situacija koje su mi se dogodile, trebalo nam je konačno malo sreće na ovom natjecanju. Iščekivanje ovog rezultata je bio stvarno dobar trening za živce, jer čekati apsolutno do zadnje gimnastičarke u kvalifikacijama da li ste ušli u finale ili ne, nakon odrađene svoje sprave je nešto što donosi ovaj sport, ali nije najugodniji osjećaj - kazala je Koret.

Aurel Benović apsolutna je zvijezda hrvatske gimnastike
Aurel Benović apsolutna je zvijezda hrvatske gimnastike

Christina Zwicker u nedjelju će biti u dva finala. Na dvovisinskim ručama bila je sedma sa 12,600 bodova, dok je na gredi završila kao ukupno 10. (12,100), međutim finale je ulovila kao sedma. budući da su ispred nje bile četiri Rumunjke i tri Ukrajinke, a samo dvije predstavnice jedne zemlje mogu biti u finalu.

Nova gimnastička senzacija: Benović je osvojio srebro na EP!
Nova gimnastička senzacija: Benović je osvojio srebro na EP!

- Ovo je ispalo bolje od očekivanog. Napravila sam sve svoje sprave kako sam planirala, ruče i greda su bile jako dobre i to je rezultiralo finalima. Ali ipak, dva finala… To nije bilo očekivano. Znala sam da ako napravim dobro i ako se posloži sve kako treba, moguće će biti u finale, ali u dva… Nisam to očekivala. Plus, ušle smo i u ekipno finale, stvarno sam jako sretna i zadovoljna. Bez riječi sam. Krenem pričati i dođu mi suze radosnice - istaknula je 18-godišnja Zwicker.

Naša najbolja gimnastičarka, Ana Đerek u Mersin je došla samo nekoliko sati prije kvalifikacija dok je zbog manjka treninga i umora posljednjih dana bilo neizvjesno hoće li uopće doći u Tursku (negativan COVID nalaz dobila je tek prije dva dana). 

- Za mene nisu bile baš uspješne ove kvalifikacije, ali imamo timsko finale i to je super. Napravila sam dvije greške koje su me koštale dva finala, ali s obzirom što sam sve prošla zadnjih tjedan dana i ovo što sam napravila je sasvim OK. Znam da mogu puno bolje i znam da nekako nije fer što mi se sve zakompliciralo i otišlo u pogrešnom smjeru, ali i to je dio života i znam da ne dobiješ uvijek ono što zaslužuješ. Ipak je gimnastika ta koja me najviše puta naučila kako se dignuti nakon što padneš i evo sad opet ponavljam gradivo - rekla je Ana Đerek koja je pala na gredi.

Sutra su na programu juniorske kvalifikacije gdje Hrvatsku predstavljaju Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol), Emi Matoščević (GK Rijeka), Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka), Antea Ercegović (GK Marjan) i Katerina Strinić (GK Marjan).

(tt)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu