Obavijesti

Sport

Komentari 10

I Tin Srbić uzeo srebro na EP-u!

I Tin Srbić uzeo srebro na EP-u!

Nakon što je izveo svoju vježbu izgledalo je kao da će Tin Srbić (24) osvojiti zlatnu medalju, ali odlični Robert Tvorogal sve je iznenadio i jako dobro izveo vježbu te iznenadio s zlatnom medaljom

Branitelj srebra na preči Tin Srbić u nedjelju je na Europskome prvenstvu u turskom Mersinu ponovno osvojio srebrnu medalju u toj disciplini sa ocjenom 14.600, dok je zlato pripalo Litvancu Robert Tvorogalu (14.800). 

Nova gimnastička senzacija: Benović je osvojio srebro na EP!
Nova gimnastička senzacija: Benović je osvojio srebro na EP!

Bilo je to najuspješnije europsko prvenstvo za hrvatske gimnastičare, jer su prethodno u nedjeljnim finalima po spravama osvojene još dva srebra. Filip Ude je osvojio srebro na konju s hvataljkama i tako ponovio 2008. godinu kada je također bio viceprvak Europe.

U istoj disciplini Robert Seligman je zauzeo četvrto mjesto. Do srebrne medalje je u svom prvom europskom finalu u vježbi na tlu došao i Aurel Benović. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tin Srbić skače s mosta

Pokretanje videa ...

Hrvatska je od 1992. godine u muškoj sportskoj gimnastici osvojila devet medalja. Godine 2008. u Lausannei Filip Ude je bio srebrni a Robert Seligman brončani na konju s hvataljkama. Marijo Možnik je u Montpellieru 2012. bio viceprvak na preči, a 2015. u istom gradu prvak Europe.

Robert Seligman je bio srebrni na konju s hvataljkama 2018. u Glasgowu, a Tin Srbić je prošle godine u Szczecinu bio srebrni na preči, dok su ove godine u Mersinu osvojene još tri srebrne medalje.