Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatske predstave uoči jake Francuske nisu ohrabrujuće

Hrvatske predstave uoči jake Francuske nisu ohrabrujuće
1

Francuskinjama još nitko nije zabio 50 koševa, a hrvatski napad ne ulijeva previše povjerenja. Bralićeve izabranice se trude igrati brzo, no previše griješe

VIDEO

Hrvatska je u prvom dijelu izgledala neuvjerljivo i dosta slabo. Zahvaljujući pobjedi nad Litvom ipak je prošla dalje. Šanse za prolazak u četvrtfinale su dosta male. Ako naše cure i pobjede Veliku Britaniju i Srbiju ovisit će o ostalim rezultatima. Pobjeda u današnjem susretu bi s obzirom na okolnosti bila prvoklasna sportska senzacija. 

Ukupan dojam, ali i statistički podaci kazuju da su naše najbolje igračice na ovom prvenstvu su Iva Slišković i Antonija Mišura. Odmah do njih su Jelena Ivezić i Ana Lelas. Jelena Ivezić nam je najbolja skakačica (nevjerojatan podatak s obzirom da je ona krilo), Iva Ciglar prva na prvenstvu po ukradenim loptama, ali i četvrta po izgubljenim. Međutim, samo ove cure nisu dovoljne. A da stvar bude jasna, Hrvatska ima potencijala. 

Međutim, trenutno je zabrinjavajući nizak postotak našeg šuta na koji se oslanjamo, zabrinjavajuća je naša skok igra, centri koji  još uvijek nisu profunkcionirali kako treba, a niska postava s kakvom Bralić počinje igru nema baš prevelike izglede protiv visokih ekipa ako naša niska postava ne nametne agresivnu, brzu i dinamičnu igru. A ona to do sada nije najbolje izvodila. 

U susretu sa Češkom naša prva postava se nije mogla nositi sa suparničkom centarskom linijom. Kada je Bralić ubacio Lucu Ivanković u igru, ona je najčešće igrala nedovoljno agresivno i daleko od koša umjesto ispod koša. To je naljutilo Bralića pa je Luca opet sjela na klupu. Marija Režan je također imala nekoliko katastrofalnih promašaja, bila je nešto bolja i u trećoj četvrtini ona je s Antonijom Mišura držala Hrvatsku u igri. 

Sve do treće četvrtine utakmica je bila u blagoj prednosti Čehinja, ali onda zbog suludog forsiranja trica koje su najčešće promašivane, pogrešnih dodavanja i sporog vraćanja u obranu Češka je napravila seriju od 12-0 i na koncu te četvrtine rezultat je bio 58-46 za Čehinje. U četvrtoj četvrtini Hrvatska je ušla u seriju 9-0 i smanjila rezultat na 60-55, ali su naše ponovno s nekoliko promašenih trica izgubile ritam, a Češka preko raspoložene Hindrakove lagano poentirala u kontranapadima. Naša kapetanica Anđa Jelavić odigrala je svojih prvih sedam službenih minuta nakon operacije koljena i povratka na parket.

Žele li početi pobjeđivati moraju pokazati da znaju igrati brzo, a ne brzopleto, znati pametno selekcionirati šut, brzo se vraćati u obranu, poboljšati skok igru iz koje kreću svi dobri napadi, tranziciju iz koje mogu postizati laganije koševe, da mogu odigrati organiziranije napade, a ne samo suludo šutirati trice i kad imaju pozicije i kad ih nemaju. Najmanji problem je promašiti tricu na slobodnom šutu, ali je veliki problem ako se one neracionalno šutiraju i to kontinuirano pa makar šut ne išao. Zar nije logično pokušati nešto drugo ako ovo prvo ne ide, promijeniti ritam tipa s čovjeka na zonu.

Takve slabosti u igri svakako nisu dobar znak uoči susreta sa moćnom Francuskom. Francuskinje su i u trećem susretu skupine demonstrirale svoju snagu. Razoružarale su Veliku Britaniju sjajnom defenzivnom predstavom. Potpuno su limitirale učinak njihovih centara te zatvorili sve puteve prema obruču. 

Tako je Britaniji ostao šut za tri gdje su čak i bile dobre (8/16), ali problem je bio u drugim elementima igre. Francuskinje su imale 13 skokova više i 10 izgubljenih lopti manje. Uz to Francuska je izvela čak 31 slobodno bacanje. Ti statistički podaci su dovoljan pokazatelj dominacije Francuske. Dominacija u reketu bi mogla biti posebno kobna za Hrvatsku, koja je pokazala u svim dosadašnjim susretima da ima velikih problema na centarskim pozicijama.

Najučinkovitija u redovima Francuske je bila Yacoubou sa 11 poena i devet skokova. 11 poena imala je i Ayayi a još tri Francuskinje su zabile po 10 poena. Šut je bio prilično loš (31/69) ali efikasnost je nadoknađena kroz silne druge napade. 

- Igrali smo odlično u obrani što je i donijelo pobjedu. Britanija je ekipa sa specifičnim stilom, vole puno miksati u napadu, ali znali smo se prilagoditi tome - rekao je francuski izbornik.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju