Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatske rukometašice izgubile od Rumunjki, ispale su s Eura...

Hrvatske rukometašice izgubile od Rumunjki, ispale su s Eura...
3

Hrvatska je izgubila od Rumunjske31-26 u posljednjem kolu grupne faze Europskog prvenstva za rukometašice u Švedskoj. Naše djevojke ispale su već u prvom krugu sa sva tri poraza

VIDEO

Hrvatske rukometašice doživjele su i treći poraz u skupini D Europskog prvenstva u Švedskoj, gdje su ih u petak svladale reprezentativke Rumunjske 31-26 (15-13), čime su naše cure već u prvom krugu završile nastup u Helsingborgu.

Za mogućnost plasmana u drugi krug izabranice Gorana Mrđena trebale su najmanje pobjedu u dvoboju s Rumunjkama, a slavljem od šest ili više pogodaka razlike imale bi zajamčeno mjesto među najboljih 12 reprezentacija Starog kontinenta.

U prvih deset minuta to je djelovalo kao ostvariva misija, jer je Hrvatska vodila sa 6-3. No, Rumunjke su serijom 5-0 okrenule rezultat te prešle u vodstvo koje do kraja utakmice više nisu ispuštale.

Zahvaljujući sjajnoj Andreji Penezić, koja je u prvom poluvremenu postigla šest golova iz osam pokušaja, Hrvatska je nakon 30 minuta bila na samo dva pogotka zaostatka (13-15).

Slavko Midžor/PIXSELL

Međutim, Rumunjke su u nastavku našoj najboljoj igračici namijenili čuvaricu koja je nije ispuštala iz vida i tako su riješile glavni problem. Posljednji pokušaj preokreta Hrvatske dogodio se kad je naša reprezentacija u 44. minuti stigla do dva gola zaostatka (19-21). No, uslijedila je još jedna serija Rumunjki od 5-0 i pitanje pobjednika u ovom dvoboju bilo je odlučeno.

Andrea Penezić je s osam pogodaka bila najbolja u hrvatskoj reprezentaciji, Žana Marić je postigla šest golova, a Sonja Bašić i Jekatarina Nemaškalo po tri. Rumunjke je sa 10 pogodaka predvodila Cristina Neagu.

Rumunjska je pobjedom osigurala prolaz u drugi krug u koji će prenijeti dva boda zbog pobjede nad Rusijom. U posljednjem dvoboju Norveška i Rusija će igrati za bodove koje prenose u nastavak natjecanja. 

Skupina D - 3. kolo

Hrvatska - Rumunjska 26-31 
Norveška - Rusija (20.45)

Ljestvica:

1. Norveška   2    2    0    0    57-37    4    
2. Rumunjska  3    2    0    1    74-66    4    
3. Rusija     2    1    0    1    49-48    2    
4. Hrvatska   3    0    0    3    68-97    0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani