Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatski četvrtfinale: Konjuh i Mrdeža jedna protiv druge...

Hrvatski četvrtfinale: Konjuh i Mrdeža jedna protiv druge...
1

Ana Konjuh pobijedila je Turkinju İpek Soylu 6-2, 6-1. Tereza Mrdeža svladala je Belgijku Ysaline Bonaventure s dvaput po 6-3 i izborila meč s Konjuh

VIDEO

Ana Konjuh i Tereza Mrdeža igrat će jedna protiv druge u četvrtfinalu Bol Opena, WTA turnira ranga Challenger koji se održava za nagradni fond od 125.000 dolara.

Među osam najboljih prva se kvalificirala Porečanka Mrdeža, koja je sa 6-3, 6-3 svladala Belgijku Ysaline Bonaventure, a Konjuh joj se pridružila nešto kasnije, svladavši sa 6-2, 6-1 Turkinju İpek Soylu, koju trenira bivši hrvatski reprezentativac Goran Prpić. 

Zanimljivo, Prpić je neko vrijeme bio i trener Jelene Kostanić-Tošić, sadašnje trenerice Ane Konjuh.

Mrdeža je do pobjede stigla u meču u kojem je od prvog breaka, napravljenog za vodstvo 2-1, ona bila ta koja je diktirala igru. Pogotovo to vrijedi za drugi set, u kojem je povela 5-0, a tada je došlo do pada u igri, što je Bonaventure iskoristila i smanjila na 3-5. 

Ipak, do preokreta nije došlo.

- Bio je ovo nezgodan meč, Bonaventure je igračica s kojom se nikad ne zna što očekivati. Pogotovo što je ljevoruka, to je druga vrsta igračice. Znala sam da moram biti agresivna, pritiskati je prema bekhendu. Kod 5-0 sam malo htjela
požuriti, ali uspjela sam realizirati i baš sam sretna - rekla je Porečanka

Na pitanje koga očekuje u četvrtfinalu u petak odgovorila je da još ne zna tko joj je potencijalna suparnica jer ne gleda unaprijed ždrijeb, a kad je čula da će to biti pobjednica meča Konjuh – Soylu dodala je: 

- Bit će teško u svakom slučaju, ali idem po svoju igru - rekla je Mrdeža, koja odnedavno radi s novim trenerom, Antom Bilićem. 

Najbolji plasman 25-godišnje Tereze Mrdeže na WTA listi je 150. mjesto, koje je dohvatila  lanjskog listopada. Trenutno je 297. igračica svijeta, jer je zbog ozljede (operacije ramena) pauzirala četiri mjeseca.

Ana bez problema: Nadam se da će nas gledati puno ljudi

Konjuh je u manje od 24 sata došla do još jedne pobjede uz tek poneki izgubljeni gem (dan ranije je sa 6-1, 6-3 svladala Amerikanku Grace Min), ali uz bitno drugačije vremenske uvjete. 

U prvom kolu lopte su na mokrom igralištu bile teške, u drugom su po sunčanom vremenu uvjeti bili brži.

- Jučer smo igrali kasno, pod reflektorima, a današnji uvjeti mojoj igri više odgovaraju. Taktički sam se dobro pripremila, igrala sam dobro i nadam se da ću zadržati taj nivo - rekla je Konjuh.

Turnir u Bolu mogao bi biti presudan kad se u ponedjeljak objavi WTA lista na temelju koje će se odrediti sudionice olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.  Dobar rezultat u Bolu je Ani Konjuh bitan i zbog toga.

- To sam si postavila kao motiv. Nije mi primarno, ali je u podsvijesti da se borim za to - rekla je Konjuh

Na pitanje što očekuje od meča protiv Mrdeže dodala je: 

- Ne sjećam se da smo ikad igrale. Ali bili smo u Fed Cupu zajedno, dobro se poznajemo. Bit će važno tko će se bolje snaći. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da će opet doći dosta gledatelja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku