Obavijesti

Sport

Komentari 9

Hrvatski golman platio 6000 € za operaciju srpskom navijaču: 'Ne želi to reći, ali mi pamtimo'

Hrvatski golman platio 6000  € za operaciju srpskom navijaču: 'Ne želi to reći, ali mi pamtimo'

Skroman kao i uvijek. Ljudino, bit će nam drago da nam što prije budeš gost u Novom Sadu i tvojoj Vojvodini, objavio je srpski klub i zahvalio se Mateju Delaču

VIDEO

Kada je 2009. godine prvi put zaigrao za Inter Zaprešić u HNL-u, prostrujila je priča o talentiranom hrvatskom golmanu. Sa samo 16 godina skinuo je jedanaesterac Davoru Vugrinecu i postao zvijezda preko noći. Mnogi klubovi htjeli su ga pridobiti, no Chelsea je bio najbrži i kupio ga 2010. godine. Svojevremeno je bio najdugovječniji igrač Chelseaja, klub ga je selio po posudbama, a šansu u Londonu baš nikada nije dobio pa je 2018. godine zauvijek otišao kao slobodan igrač. No, u jednom klubu je svima prirastao srcu.

Hrvatski golman Matej Delač (30) danas je član danskog Horsensa, a dao je intervju za Sportski žurnal gdje je pričao o karijeri te između ostaloga i epizodi u Vojvodini gdje je igrao na posudbi 2013. godine. Jedan hvalevrijedan potez iz tog vremena nikada nije otkrio, no sam klub ga je ovaj put objavio.

?akovec: 1. HNL, 8. kolo, NK Me?imurje - NK Inter

- Skroman kao i uvijek, Matej Delač nije spomenuo da je svojevremeno sam dao 6.000 eura za operaciju našeg navijača Stojana Kolarova, ali mi i dalje dobro pamtimo sve! Ljudino, bit će nam drago da nam što prije budeš gost u Novom Sadu i tvojoj Vojvodini - napisao mu je klub.

Za pomoć osobi u nevolji nebitna je nacionalnost. Potrebna je samo dobra volja i ogromno srce. A sjajni Matej je pokazao da to ima. Delač je za Vojvodinu skupio desetak nastupa, promijenio još nekoliko klubova pa 2018. godine, nakon isteka ugovora, preselio u danski Horsens, gdje je i danas. U karijeri je promijenio čak devet klubova. Kako tvrdi, u Srbiji nikada nije imao nikakvih problema i često navrati u Beograd. A jednom je bio i dio reprezentacije.

Ljubljana: Matej Dela? na zagrijavanju prije utakmice NK Olimpija - FC Chelsea

- Bio sam na klupi u kvalifikacijama za SP 2010. Tada su golmani bili Vedran Runje, Stipe Pletikosa i Danijel Subašić, ali Stipe se ozlijedio pa su me pozvali kao trećeg golmana. I to je jedino Svjetsko prvenstvo na koje se Hrvatska nije kvalificirala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome