Obavijesti

Sport

Komentari 123

Hrvatski i španjolski navijači prizivaju: Dos dos i Adios Italia

Hrvatski i španjolski navijači prizivaju: Dos dos i Adios Italia
10

Dva hrvatska navijača u Poljsku su doputovala na biciklima. Hrvati i Španjolci se u Gdanjsku zagrijavaju zajedno, zagrljeni pjevaju i prizivaju toliko spominjanih 2-2

VIDEO

Da-vor, Da-vor Šuker, orilo se nekoliko minuta kafićem u središtu Gdanjska. I ne, ne skandiraju legendarnoj 'vatrenoj devetki' Hrvati. Upravo suprotno, iz sve grla Šukeru skandiraju 'njegovi' Španjolci.

Broj hrvatskih navijača na glavnim ulicama i trgovima u Gdanjsku iz minute u minutu raste, a s njima i optimizam Hrvata u pozitivan ishod večerašnjega raspleta skupine C.

Među ostalima u kockastom istaknula su se dvojica doista hrabrih mladića. Naime, Saša Kralj i Tomislav Lacović u Poljsku su došli - biciklima. 

- Do Poznanja smo iz Hrvatske putovali 12 dana, a onda do Gdanjska još nešto više od dva dana.

Zanimljivo, dečki su prvi susjedi Domagoja Vide u Donjem Miholjcu, no nisu ga htjeli 'žicati' karte. Nisu ga htjeli, kažu, maltretirati. Ionako vjerojatno ima i previše upita. Za prvu utakmicu su ih kupili, a za ostale dvije dobili. Nisu imali problema ni sa prenoćištem.

- Mnogi dobri ljudi su nas ugostili, spavali smo po kampovima i doista uživamo u Poljskoj - priča hrabri dvojac iz Donjeg Miholjca.

Iako kockice u Gdanjsku prevladavaju, hrvatska pjesma se još nije povela onako kao što je to bilo prije utakmica s Irskom i Italijom. Ima vremena. No zato veseli Španjolci od jutra naše navijače zovu na pjesmu provocirajući Talijane uz: 'Dos dos' i 'Adios Italia'. Naravno, aludiraju na već toliko puta spomenutih 2-2 koji bi Talijane otpratio kući, a Hrvatsku i Španjolsku odveo u četvrtfinale.

Hrvatski navijači itekako su popularni u skupini C. Nakon što su se dobro zabavili s irskim kolegama, nisu imali problema s Talijanima, a sada su i sa Španjolcima pronašli zajednički jezik. 

Pjesma Španjolaca počela je od ranog jutra. Tijekom šetnje hrvatskih igrača španjolski navijači su došli pred hotel naše reprezentacije i Slavenu Biliću iz sveg glasa pjevajući poručili: Dos dos (2-2). Kod stadiona koji se sve više puni, navijači su 'osnovali' i bend  s trubama i bubnjevima na kojima izvode navijačke stvari 'Samo je jedno u mom životu vrijedno' i 'Viva Espana'.

Iako nije bilo većih incidenata, trojica navijača su uhićena.

Bilić prešao na laganice

Kako prvenstvo odmiče Slaven Bilić je počeo mijenjati odabir muzike. U početku EP-a služao je žestoko poput System Of A Down, Ramstein i slično. No sada sluša sve laganiju muziku. Danas su mu tako u uhu laganice Brucea Springsteenea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu