Obavijesti

Sport

Komentari 23

Hrvatski klinci rasturaju: "Mini kockasti' riješili i Kazahstance

Hrvatski klinci rasturaju: "Mini kockasti' riješili i Kazahstance
1

Hrvatska U-17 nogometna reprezentacija odigrala je drugo kolo kvalifikacija za Euro. Nakon Izraela u 1. kolu (4-2), igrači Ivana Gudelja slavili su protiv Kazahstana 2-0...

VIDEO

Golovima Petra Mamića i Josipa Bašića hrvatska U-17 nogometna reprezentacija pobijedila je Kazahstan u Dugopolju u sklopu kvalifikacijskog turnira koji se igra u Hrvatskoj za odlazak na Euro. 

Hrvatska je nakon Izraela u prvom kolu (4-2), ostvarila i drugu pobjedu, no prolaz u elitnu grupu kvalifikacija igrači Ivana Gudelja još nisu osigurali.  Izrael je u drugoj utakmici slavio protiv Turske što znači kako će Hrvatska u posljednjem kolu u Imotskom protiv Turske tražiti vizu za prolaz dalje.

- Teren je bio jako težak, to je dosta utjecalo na našu igru. A po teškom terenu je Kazahstan lako dolazio do prekida i nismo uspijevali napraviti dodatni pritisak. Bez obzira na dosadašnje dobre rezultate, prolaz nismo osigurali, no imamo dobru momčad i dosta samopouzdanja i nadamo se prolazu. Imamo mali problem s realizacijom, stvaramo dosta šansi, ali ne zabijamo, no nema momčadi kojoj mi ne možemo zabiti gol - rekao je hrvatski izbornik Ivan Gudelj i dodao:

- Odgovornost je na mladim igračima, ali oni se moraju naučiti nositi s tom odgovornošću.

Naši klinci predvođeni mladim "draguljima" iz Dinama i Hajduka, Alenom Halilovićem i Josipom Bašićem, bez problema su riješili Kazahstance. Od prve minute bilo je jasno tko je bolja momčad, a nakon nekoliko prilika iz igre, poveli smo iz kornera. Petar Mamić zabio je za 1-0.

Hajdukov napadač Josip Bašić koji je seniorski debi imao na Poljudu protiv Dinama zabio je za 2-0 u 40. minuti utakmice. A to se pokazao i kao konačan rezultat utakmice. Bašić je u prvoj utakmici zabio dva gola Izraelu. 

- Zasluženo smo pobijedili, igrali smo odlično i mogli smo zabiti još koji gol da je bilo mirnoće. Nema kalkulacija, u Imotskom protiv Turske idemo po pobjedu. Nadam se da će i na zadnju utakmicu doći puno navijača i da će nas podržati. Umorni smo, ali imamo dva dana odmora i to će nam biti dovoljno da povratimo snagu i da pobijedimo - rekao je kapetan Josip Bašić.

Kao i obično, na utakmici su bili brojni skauti. Predstavnici Seville, Ajaxa, Bayera iz Leverkusena, Parme, Manchester Cityja, Monaca..., budnim su okom pratili svaki potez Alena Halilovića i Josipa Bašića. 

U-17, kvalifikacije za Euro:

Kazahstan - Hrvatska 0-2 (Mamić 18, Bašić 40)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'