Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hrvatski košarkaši u Londonu izgubili od bolje Francuske

Hrvatski košarkaši u Londonu izgubili od bolje Francuske
1

Hrvatska je na pripremnom turniru u Olimpijskom parku u Londonu doživjela i drugi poraz. Bolja od reprezentacije Josipa Vrankovića bila je Francuska rezultatom 83-60

VIDEO

U pripremnom turniru koji se igra u Londonu hrvatske je košarkaše nakon Australije svladala i reprezentacija Francuske. Momčad u kojoj igraju i Tony Parker, Joakim Noah i Ronny Turiaf bila je uvjerljivo bolja od hrvatskih košarkaša sa rezultatom 83-60.

Francuzi su predvođeni Parkerom poveli odmah na početku susreta, a Vrankovićevi izabranici danas u nimalo blistavom  izdanju 'lovili' su rezultat čitav susret, ali bezuspješno. Na kraju je ipak i to uvjerljivo bila bolja Francuska.

Hrvatska bila na startu oslabljena neigranjem Krunoslava Simona, a nakon poluvremena u svlačionici je ostao i Marko Tomas zbog ozljede.

Prva četvrtina završila je rezultatom 17-15 za Francuze koji nisu previše toga pokazali u toj prvoj dionici. Već u idućoj su se bili odlijepili na plus osam (25-17), što su naši uspjeli sustići, a poluvrijeme je završilo 35-31 u korist Francuza.

Hrvatska se držala do posljednje četvrtine koju su Francuzi dobili rezultatom 25-10 i time ujedno riješili  utakmicu. Do kraja je razlika još malo narasla i zaustavila se na +23 u korist Francuza (83-60) koji su prikazanom igrom istaknuli kandidaturu za jednu od medalja na predstojećem Eurobasketu u koji počinje 31. kolovoza.

Najefikasniji kod Hrvatske reprezentacije bili su Bojan Bogdanović sa 16 i Stanko Barać s 13 poena, dok su ujednačene Francuze predvodili Tony Parker s 12, te Joakim Noah s 11 koševa. 

Hrvati su na pripremnom turniru, posljednjem prije Europskog prvenstva slavili nad Srbijom i Velikom Britanijom, a onda ih je iznenadila Australija, te sada porazila Francuska.

Sutra momčad Josipa Vrankovića igra posljednji susret protiv Kine.

Košarka, pripremni turnir u Londonu, rezultati:

Hrvatska - Francuska 60-83 (Bogdanović 16, Barać 13 / Parker 12, Noah 11)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...