Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatski ragbijaši nakon drame produžetka peti u Budimpešti

Hrvatski ragbijaši nakon drame produžetka peti u Budimpešti
8

Ako maknemo na stranu Irsku, Englesku i Wales, koji su ponajbolji na svijetu, mi smo tu, pri vrhu, rekao je izbornik Poša, a kapetan Pavlović je naglasio: Puno nam je značio povratak Jurišića. On je kao naš Modrić!

VIDEO

Nakon desetog mjesta na turniru u Zagrebu, pomlađena hrvatska ragbijaška reprezentacija osvojila je fenomenalno peto mjesto na drugom turniru Europskog prvenstva ragbija 7, Trophy divizije, u Budimpešti!

Pokretanje videa...

Ragbi, hrvatska reprezentacija VIDEO

Naši su u skupini pobijedili Mađarsku (29-17), a izgubili od Walesa (5-50) i Danske (14-19), da bi u četvrtfinalu izgubili od kasnijeg prvaka Irske 57-0. No, u razigravanju od petog do osmog mjesta dvije sjajne pobjede! Najprije ponovno protiv domaćina Mađara, ovaj put 24-19 polaganjem kapetana Nikole Pavlovića u produžetku dramatične utakmice. A onda u bitki za peto mjesto svladali su Švedsku 26-21.

- Jako sam sretan, kad nakon desetog mjesta u Zagrebu ovoliko napredujemo u tjedan dana, to je sjajno. Kad maknete na stranu veliku trojku Irsku, Englesku i Wales, mi smo tu, na samom vrhu. S ovako mladom momčadi, koju je predvodio povratnik nakon ozljede Nik Jurišić, koji je igrač prevage. To sam rekao i nakon Zagreba, kad učite i napredujete, porazi nisu tako strašni. Ovdje smo puno manje griješili - rekao je izbornik Anthony Poša.

Zagreb: Europsko prvenstvo ragbi 7, Hrvatska - Wales

Irska, Engleska, Wales i Rumunjska izborili su ulazak u viši rang, a s ostalim suparnicima Hrvatska će igrati i iduće sezone.

- Ragbi 7 je jako zahtjevan, a klupska razina u Hrvatskoj puno je niža od ove. Zato treba raditi cijele godine, jer u tri tjedna koliko provedemo pripremajući se za ovakve turnire nije dovoljno. Protiv Walesa i Irske sam i odmarao neke igrače, fokus nam je bio da pobijedimo Mađarsku i Švedsku - nastavio je Poša.

Zagreb: Europsko prvenstvo ragbi 7, Hrvatska - Wales

Igralo se na ragbijaškom kompleksu u Budimpešti, ali Hrvatska je imala desetak navijača, koji su stigli iz Zagreba.

- Vjerujem da su svi ponosni. Znate, inače ne slavim peta mjesta, ali ovaj put ću nazdraviti pivom - zaključio je izbornik, a kapetan Nikola Pavlović je naglasio:

- Prvi dan smo malo naivno izgubili od Danske, ali dali smo sve od sebe, ponovno uz neke ozljede. Bilo je ovo jako dobro iskustvo za mlade igrače, a iduće sezone napast ćemo prvo mjesto. Puno nam je značio povratak Nika Jurišića, on je ovo izvukao. On je kao naš Modrić! Samo s nešto manje novca... - našalio se.

Zagreb: Europsko prvenstvo ragbi 7, Hrvatska - Wales

U finalu je, kao i u Zagrebu, Irska pobijedila Englesku, ovaj put bilo je 35-14, a treći je bio Wales.

Konačni poredak turnira u Budimpešti: 1. Irska, 2. Engleska, 3. Wales, 4. Rumunjska, 5. Hrvatska, 6. Švedska, 7. Mađarska, 8. Luksemburg, 9. Izrael, 10. Latvija, 11. Bugarska, 12. Danska.

Ukupni poredak nakon oba turnira: 1. Irska 40 bodova, 2. Engleska 36, 3. Wales 32, 4. Rumunjska 26, 5. Mađarska 22, 6. Švedska 18, 7. Hrvatska 15, 8. Izrael 14, 9. Luksemburg 12, 10. Danska 5, 11. Latvija 5, 12. Bugarska 3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju