Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatski ragbijaši u Češkoj s pojačanjem iz talijanske lige

Hrvatski ragbijaši u Češkoj s pojačanjem iz talijanske lige
8

Hrvatska i Češka više su se puta sastajali u povijesti i u tim se susretima vidi napredak hrvatskog ragbija. Od utakmice u Brnu i pobjede Čeha s nevjerojatnih 95-5 do slavlja naših u zadnjem međusobnom okršaju

VIDEO

U subotu u Pragu hrvatski ragbijaši otvaraju novu sezonu europskog Kupa nacija. Ostali su naši u Trophy diviziji, što je treći rang europskog ragbija, ispod nedodirljivih šest nacija (Irska, Engleska, Francuska, Škotska, Wales, Italija) te osmorke koja se natječe u Championship diviziji (Portugal, Gruzija, Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Belgija, Rumunjska i Poljska).

Pokretanje videa...

Ragbi reprezentacija 00:07

Hrvatska je lani u tom rangu pobijedila Litvu i tijesno izgubila od Ukrajine, Švedske i Švicarske, ali je pokazala da pripada tom društvu. Sad je prvi izazov novak u tom rangu Češka, koja je ušla iz niže, Conference grupe.

- Prva je sezona u Trophy diviziji bila izazovna. Kvaliteta suparnika puno je veća nego u nižoj, Conference diviziji, što je i Češka vjerojatno osjetila na utakmici protiv Švedske. Uglavnom smo se prošle sezone prilagođavali na višu razinu ragbija - rekao je izbornik Anthony Poša.

Zagreb: Europsko prvenstvo ragbi 7, Trophy divizije

Hrvatska i Češka više su se puta sastajali u povijesti i u tim se susretima vidi napredak hrvatskog ragbija. Od prijateljske utakmice u Brnu 2002. i pobjede Čeha s nevjerojatnih 95-5 do slavlja naših u zadnjem međusobnom okršaju u Sinju 2021. godine 36-24. Na svjetskoj rang listi novi/stari prvak Južnoafrička Republika na prvom je mjestu preskočila Irsku, Češka je 35., a Hrvatska 41.

- Češka ima posve novu momčad u odnosu na naš posljednji susret, odmah nakon lock-downa, kada je došla praktički s B momčadi - svjestan je Poša, ponosan što većinu tereta iznose igrači iiz domaćih klubova.

- U zadnje dvije-tri godine napravili smo velike uspjehe i u 'velikom' ragbiju, kao i u ragbiju 7, a većina je igrača iz Hrvatske, tek nekolicina dolazi iz inozemstva. I svi se ti momci jako žrtvuju i odriču puno toga kako bi mogli igrati za hrvatsku reprezentaciju, zato ne sumnjam da će dati sve od sebe da uspješno započnemo novu sezonu.

Nema ozlijeđenih Čorića i Marina Miloša, te Jasona Newtona koji nije mogao doći iz Južnoafričke Republike zbog posla, ali prvi je put u 'kockastom' Denis Majstorović (34), igrač talijanskog Valorugby Emilie i nekadašnji reprezentativac Italije u mlađim selekcijama, čak je bio na popisu i A reprezentacije Italije, ali nije zaigrao.

Protiv Češke igrat će: 1 Ilija Biškić, 2 Martin Altimarino, 3 Daniel Mau’u, 4 Marko Buljac, 5 Dražen Brčić-Šušak, 6 Marko Svaguša, 7 Andrija Galić, 8 Ivo Perić, 9 Niko Vranešević, 10 Nik Jurišić, 11 Filip Perica, 12 Marko Grčić, 13 Denis Majstorović, 14 Jan Vlašić, 15 Nikola Pavlović; pričuve 16 Stipe Brčić, 17 Tomislav Fišić, 18 Ivan Kordun, 19 Toni Miloš, 20 Vinko Rudić, 21 Luka Lerotić, 22 Matej Buljanović, 23 Marin Vlajčević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku