Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatski rukometaši u finalu na Olimpijadi gluhi: Idu na Nijemce

Hrvatski rukometaši u finalu na Olimpijadi gluhi: Idu na Nijemce
5

Veliko finale i utakmicu za olimpijsko zlato Hrvatska igra protiv Njemačke, večeras u 21:00 sat po hrvatskom vremenu i uz prijenos na Instagram profilu Hrvatskog sportskog saveza gluhih

VIDEO

Fantastična hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih na 24. Olimpijadi gluhih u Brazilu, izborila je finale! U polufinalu, Hrvatska je s 32-18 uvjerljivo svladala Srbiju te tako nastavila dominirati u muškoj konkurenciji rukometaša.

Očekivanja u polufinalu bila su velika i s jedne i s druge strane u dvoboju reprezentacija koje se dobro poznaju. Koncentriranom i vrlo čvrstom 6 – 0 obranom, hrvatska reprezentacija odmah u početku dvoboja stekla je potrebnu sigurnost u igri i vrlo se brzo odvojila pa je već u 7. minuti bilo 6:2 i u 18. minuti 10:4. (Pre)brze kontre u kojima su dominirali Mateo Perak i Florijan Kolarić uništile su ionako tanke nade srpske reprezentacije da bi mogli prirediti iznenađenje i ugroziti pobjedu hrvatske reprezentacije.

Hrvatski rukometaši do kraja su odradili svoj zadatak maksimalno skoncentrirano, jako kvalitetno u napadu i obrani. Vratar Šagovac dao je i svoj doprinos s nekoliko obrana u 2. poluvremenu i tako su naši rukometaši mirno i slavljenički priveli utakmicu kraju. Veseli činjenica i da su gotovo svi rukometaši izbornika Sirotića dobili priliku da zaigraju u najdražem dresu u polufinalu Olimpijskih igara za gluhe.

Najbolji strijelci reprezentacije bili su Mateo Perak s osam golova i Florijan Kolarić s pet pogodaka.

Nakon utakmice, izbornik reprezentacije izjavio je da je priprema utakmice u cijelosti provedena na terenu, da se tražila angažiranost u brzoj tranziciji i stalnom pritisku na srpsku obranu o čemu dovoljno govori i točno polovina hrvatskih golova koja su postigla krila uglavnom iz brzih kontri. Za sutrašnju utakmicu najavio je nastavak ovakve brze i kvalitetne igre kojoj smo danas svjedočili.

Već danas na rasporedu je veliko finale i utakmica za olimpijsko zlato koju će Hrvatska igrati protiv Njemačke, večeras u 21:00 sat po hrvatskom vremenu i uz prijenos na Instagram profilu Hrvatskog sportskog saveza gluhih (HGSS).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu