Sport

Komentari 13

Hrvatski sportaši pomažu Tonki: Skupljaju se sredstva za dizalo

Hrvatski sportaši pomažu Tonki: Skupljaju se sredstva za dizalo

Zadranka Tonka Jerković (13) boluje od teške i rijetke bolesti moyamoye koja pogađa jednu osobu na 1.5 milijuna ljudi, a hrvatski sportaši pridružili su se njezinim roditeljima u borbi za potrebna sredstva

Život često nije onakav kakvim ga zamišljamo i moramo prolaziti kroz mnoge borbe. Vedran i Ivana Jerković hrabri su roditelji Tonke koja je veliki borac, a osim što boluje od moyamoye, sad se bori i s iščašenjem kuka te je život ove obitelji bez dizala u budućnosti jako teško ostvariv. Tonka je uz sve probleme doživjela i dva moždana udara te je u invalidskim kolicima. 

No, takav je pothvat skup te su se oni odlučili zamoliti ljude za pomoć. 

- Iako bi nama zapravo trebao potpuni drugačiji stambeni prostor (kuća prizemnica), to naša situacija i prenapregnute financijske mogućnost zbog svih troškova ne omogućavaju. I tako je nekolicina mojih divnih prijatelja iz jedne naše male župne zajednice, pokrenula inicijativu da nam se pomogne skupiti za kupnju i ugradnju dizala. Sami su se već financijski izložili i neizmjerno sam im zahvalan na tome. Ali trebamo i vašu pomoć jer je cilj skupiti 184.000 kuna + PDV (ponude dobavljača u komentarima) koliko sve skupa košta. Kako bi lakše došli do željenog cilja, zamolio sam i svoje sportske kolege i prijatelje da daju podršku Tonki i ovoj akciji kroz jedan video koji su snimili - napisao je na Facebooku Tonkin tata. 

Vedran Ćorluka, Dino Rađa, Ivano Balić, Gordan Kožulj, Ivica Kostelić, Dubravko Šimenc, Igor Bišćan, Petar Metličić i Deni Lušić pozvali su na pomoć djevojčici, a podaci o potrebnom iznosu nalaze se u komentaru podijeljenog posta. Roditeljima je cilj skupiti 184.000 kuna za spomenuto dizalo u kući.

Također, Vedran je bivši hrvatski reprezentativac u vaterpolu koji je s 'barakudama' '99 u Firenci osvojio europsko srebro, dok je s Mladosti '96 bio europski prvak.

Akciji se možete pridružiti uplatom na:

Ivana Jerković, Zagreb
IBAN: HR6124840083113287971
Poziv na broj: 00 + datum uplate
Opis plaćanja: Donacija za dizalo
SWIFT/BIC (za uplate iz inozemstva): RZBHHR2X

Najčitaniji članci