Sport

Komentari 44

Hrvatski zet ostao je bez kluba

Hrvatski zet ostao je bez kluba

Povremeni čileanski reprezentativac Junior Fernandes neće produžiti ugovor s prošlosezonskim prvakom Turske Istanbul Basaksehirom. Stigao je u taj klub u siječnju i zabio svega dva gola

Njegov dolazak u Maksimir definitivno nije bio promašaj. Čileanac Junior Fernandes (33) ostavio je veliki trag u pet sezona u Dinamu, pogotovo po povratku s posudbe iz Turske, zabio 51 gol i 20 puta asistirao u 158 utakmica za zagrebački klub, a onda se, u ljeto 2017., otisnuo u Tursku nakon što je Dinamo ispao iz Europe.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo proslavio naslov

Tamo se, s iznimkom pet mjeseci prošle jeseni i posudbe u Ittihadu u Emiratima, zadržao do danas. No nakon angažmana u Alanyasporu, završila je njegova epizoda i u Basaksehiru, turskom prvaku koji ga je doveo u siječnju. I s njim neće produžiti ugovor.

Fernandes je u 10 nastupa za klub koji je ove sezone jedva zadržao prvoligaški status (15. mjesto kolo prije kraja prvenstva) zabio dva gola.

Povremeni čileanski reprezentativac oženio je 2016. Splićanku Martu Radić s kojom je dobio dvojicu sinova. Dinamo je na njegovu transferu zaradio dva milijuna eura.

Najčitaniji članci