Obavijesti

Sport

Komentari 215

Četnik koji je 1990. huškao na Maksimiru: 'Još se ponosim!'

Četnik koji je 1990. huškao na Maksimiru: 'Još se ponosim!'
1

Goran Pecić poznatiji kao Peca Panker bio je vođa Delija koji je pozivao na nerede na Maksimiru u utakmici Dinama i Zvezde prije točno 30 godina. Kaže, i danas je u kontaktu s Boysima

VIDEO

Prava je sreća kako nitko toga dana, u brutalnom okršaju Bad Blue Boysa, Delija i milicije, nije poginuo. Dinamo, Zagreb i Hrvatska prisjećaju se utakmice "modrih" i Crvene zvezde na današnji dan prije točno 30 godina koja nikad nije odigrana zbog nereda na maksimirskom stadionu.

Glavnim krivcem za nerede tužilaštvo u Zagrebu naznačilo je Gorana Pecića, vođu Delija, poznatijem po nadimku Peca Panker.

- Stavili su me na mjesto prvooptuženog jer su gledali onaj intervju pred utakmicu na atletskoj stazi kad sam im uvrijedio Tuđmana. Drago mi je zbog toga, evo već 30 godina ponosan sam što me oni smatraju krivim za Maksimir - rekao je Pecić u intervjuu za Kurir 30 godina poslije.

Peca Panker u intervjuu je, naime, ispalio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Koji Tuđman, je*o ih Tuđman! Hrvatska nikad nije imala državu, neće imati ni sada. Bit će danas krvavo...

Priznao je i zašto se javio novinaru na razgovor.

- Treba četnik ovdje neki? Ja sam Peca Panker. Došao sam gledati utakmicu, i ono malo nacionalistički ispadi, za Dražu, za vojvodu Vuka i tako to.

Kako je izgledala bitka na Maksimiru?

- Tučnjava kao i svaka druga, samo što je ova prikazana na televiziji. Još u petak uoči utakmice dobio sam poziv iz Zagreba u kojem su mi rekli da se utakmica neće odigrati. Rekao sam im: "Nemate vi muda napraviti to" i obećao im dolazak u Zagreb. U dva vlaka, autima i autobusima došlo nas je oko 5000, od kojih je bar 2000 luđaka bilo spremno za tučnjavu.

Kad su stigli u Zagreb, dočekalo ih je iznenađenje.

- Bio sam u gradu nekih dva sata prije utakmice, prošetao se malo s ekipom i vidio da su u nekim skupinama Boysi sa šalovima i kapama Zvezde. Čekali su valjda da se naši upecaju na te fore. Kad smo ušli na stadion, prva stvar koju sam zapazio bio je semafor na kojem je pisalo HDZ. Tad je bila predizborna kampanja u Hrvatskoj, ali to je bila i provokacija za nas Srbe.

Kaže i kako se danas čuje s navijačima suprotne strane koji su tog dana bili tamo.

- S mojim "ciganima" sam u kontaktu, ali banjalučki Lešinari ubacili su me i u grupu u kojoj su Bad Blue Boysi. Kako to izgleda? Prepričavamo događaje, na liniji smo. Prije deset godina neke ustaše napravile su mi na Facebooku lažni profil pa sam morao otvoriti pravi. Nije im trebalo puno da shvate da sam živ i da stojim iza tog profila. U toj grupi je Kokan, vođa BBB-a, ali i Manijaci, Horde zla, Varvari - rekao je Pecić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Hrvatska doznala protivnike na Olimpijskim igrama u Parizu! Francuska je izabrala Dansku
ČEKA NAS SPEKTAKL

Hrvatska doznala protivnike na Olimpijskim igrama u Parizu! Francuska je izabrala Dansku

Hrvatski rukometaši prije mjesec dana plasirali su se na Olimpijske igre u Parizu, a danas su doznali i protivnike u skupini. To su Španjolska, Njemačka, Švedska, Argentina i Slovenija