Obavijesti

Sport

Komentari 1

I. Balić- Fantazist koji sve oko sebe čini boljima

I. Balić- Fantazist koji sve oko sebe čini boljima
6

Puno se pričao o Ivanovim ozljedama i dugo smo strepili da li će nastupiti na SP-u. On je stisnuo zube, a najviše koristi od toga imaju mlađi igrači

VIDEO

Najveća zvijezda svjetskog rukometa ujedno je i najveća spavalica u reprezentaciji. Prije tri godine, dok je za red i disciplinu u momčadi bio zadužen tadašnji Červarov pomoćnik, “diktator” Irfan Smajlagić, Ivano je morao pronaći rješenje kako doskočiti ranom ustajanju na pripremama.
Na nogama je morao biti najkasnije u osam i svaka minuta sna bila mu je zlata vrijedna, zato bi se navečer fino otuširao i u krevet legao odjeven od glave do pete u opremu reprezentacije!
Spavao je u trenirci, a ujutro, kad bi čuo sat, samo bi uskočio u tenisice i - pravac trčanje.
Žarko i Stjepanka, Ivanovi otac i majka, također su bili rukometaši. Otac mu je igrao u Italiji i Balić se tamo počeo baviti sportom u kojem je danas najbolji na svijetu. No isprva je trenirao košarku.
- Mjerili su mu duljinu potkoljenične kosti i rekli da Ivano neće dovoljno narasti da bi se bavio košarkom. Jednog dana, čini mi se da je to bilo u osmom razredu, Ivano je došao doma i rekao: ‘Znaš, mama, idemo ti mi na rukomet!’ - ispričala je jednom prilikom majka Stjepanka i dodala:
- Učio je koliko treba da prođe, no škola ga jednostavno nije zanimala. On je svoj - poseban, karakteran, nije povodljiv. Ako mu se nosi duga kosa, on će je nositi. Nije ga uopće briga ako to slučajno nije u modi. I još nešto: ne voli mijenjati klubove. Ivano se jako veže uz ljude.

NOSIO ZASTAVU NA OLIMPIJADI
Proglasili su ga najboljim rukometašem svijeta, MVP-jem, sportašem Hrvatske, ali najveće priznanje dobio je u Pekingu.
- Nositi zastavu svoje zemlje na otvaranju Olimpijskih igara, to je za mene najvrednije priznanje u karijeri, nešto najveće što sportaš može doživjeti - rekao je 29-godišnji  Balić, koji na ruci ima istetovirano ime sina Dina.

DANJU IGRA, NOĆU NAVIJA ZA BOSTON
Ivano je od djetinjstva veliki navijač NBA momčadi Boston Celtics. Prošle godine probdio je tko zna koliko noći gledajući ih i vrijedilo je - postali su prvaci.

PUŠI 15 CIGARETA NA DAN
Švedskim novinarima Balić je u intervjuu priznao da puši gotovo kutiju cigareta na dan, ali tvrdi da mu to zasad uopće ne smeta u igranju rukometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana