Obavijesti

Sport

Komentari 18

I Bilan otkazao reprezentaciju, iz Rija ostali petorka i - Krušlin

I Bilan otkazao reprezentaciju, iz Rija ostali petorka i - Krušlin
1

Pripreme košarkaške reprezentacije trebale su početi 27. srpnja, ali Aco ih je odgodio za 1. kolovoza, budući da igrači iz NBA ne smiju trenirati do tad. Na Eurobasket ne ide Miro Bilan...

VIDEO

Budući da odlazi iz Cedevite, u kojoj je proveo posljednjih šest sezona, a još nije našao novi klub, Miro Bilan otkazao je nastup za reprezentaciju na Europskom prvenstvu.

Želi se posvetiti potrazi za novom sredinom, u ovom trenutku ne osjeća se spremnim da bude dio reprezentacije... Tako nekako zvučalo je objašnjenje koje je 210 centimetara visoki šibenski centar ponudio izborniku Aci Petroviću. Koji se, naravno, s njegovim stavom složio i pozdravio ga do neke sljedeće prilike.

Sve detalje Aco će dodatno pojasniti na konferenciji za novinare u srijedu ujutro.

Bilan, kapetan Cedevite i centar koji je pokazao da može biti konkurentan i u Euroligi, pomalo je i razočarao prošlog ljeta, kad je na pripreme došao kao prvi centar, a završio jedan vrlo uspješan ciklus u debeloj sjeni Darka Planinića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako se ovog ljeta u sastav vraća Luka Žorić, iza kojeg je jako dobra sezona, kako je tu i dalje Planinić, a na "petici" mogu pomoći i Bender, čak i Šarić, a sad u tu priču ulazi i Ivan Buva, koji je blistao na turniru u Kini... Zbog svega toga Aco sigurno neće "rezati žile" zbog Bilanova otkaza, no činjenica je da mu se lanjska reprezentacija, koji je ugodno iznenadila cijeli košarkaški svijet, dobrim dijelom - raspala.

Nabrajajući, dolazimo do zaključka da je iz te momčadi i dalje ovdje samo prva petorka i - Filip Krušlin. Dakle, kapetan Roko Ukić, naše dvije zvijezde Bojan Bogdanović i Dario Šarić, dobri stari Kruno Simon te beskompromisni borac Darko Planinić. I, naravno, Krušlin.

Odlukom izbornika više nema Roka Stipčevića i Željka Šakića, vlastitim izborom nema Marija Hezonje i Bilana, a Luka Babić i Marko Arapović su ozlijeđeni. Dakle, na Eurobasket ide neka nova Hrvatska.

Bit će to starija, iskusnija, nadamo se i još bolja Hrvatska. Umjesto ovih kojih nema, hrvatski dres odjenut će povratnici Marko Popović, Marko Tomas i Luka Žorić te mlada zvijezda Dragan Bender.

Za preostala dva mjesta borit će se četvorica, možda i petorica igrača iz "kineske" reprezentacije koje će Aco priključiti pripremama.

Gotovo sigurno to će biti Ivan Buva, Dominik Mavra, Ivan Ramljak i Tomislav Zubčić, no mogao bi se tu naći i Luka Božić, možda i Josip Bilinovac...

Svi oni sastat će se u Sv. Martinu na Muri 1. kolovoza, četiri dana kasnije nego što je bio prvotni plan.

On je govorio da će 27. srpnja s pripremama krenuti svi osim igrača iz NBA lige, koji ne smiju početi s treninzima prije 1. kolovoza, pa bi se Šarić, Bogdanović i Bender tad priključili.

Izbornik je u međuvremenu odustao od toga plana, svi zajedno kreću prvog dana kolovoza. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener