Sport

Komentari 59

I Blanka bila na misi za Kobeja, ispalili su 24 šuta prema košu

I Blanka bila na misi za Kobeja, ispalili su 24 šuta prema košu

Budući da sam igrao deset godina košarku, prvi dres koji sam kupio bio je od Kobea Bryanta. Dogovarao sam se s prijateljima što ćemo, a budući da sam ja svećenik, bilo je logično održati misu, rekao je don Ulić...

Smrt velikana Kobeja Bryanta ražalostila je svijet. Bio je jedan od najboljih košarkaša koji su ikada koračali NBA terenima, ali najposebniji bio je zbog svog 'mamba mentaliteta' zbog čega su ga svi poštovali. Nije nikada htio priznati da je netko bolji od njega, uvijek je maksimalno vjerovao u sebe, a upravo zbog toga je i velika inspiracija brojnim sportašima i ljudima diljem svijeta.

Svatko se na svoj način oprostio od ove legende koja je tragično izgubila život u nesreći helikoptera, a u Splitu je u Župi Sv. Spasa održana misa za košarkašku legendu, sve preminule sportaše i dva hrvatska pilota. 

Split: Sveta misa zadušnica za tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta

Inicijator svega je don Josip Ulić koji je obožavao košarku i samog Kobea, a kako je došao do ideje?

- Budući da sam igrao deset godina košarku, prvi dres koji sam kupio bio je od Kobea Bryanta. Odmah nakon nesreće sam se čuo sa svojim prijateljima košarkašima, koji su svi bili tužni. Dogovarali smo se što ćemo, a budući da sam ja svećenik, bilo je logično da održimo misu za stradale. Kad smo kasnije čuli da su i naši piloti stradali, uključili smo i njih, rekao nam je na početku ovaj svećenik - rekao je Josip za Dalmaciju Danas

Split: Sveta misa zadušnica za tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta

Na misi su bili brojni ljudi i sportaši koji su se molili za dušu ovog velikog sportaša, a među njima bila je i proslavljena hrvatska atletičarka Blanka Vlašić.

- Mi svećenici imamo svaki dan mise, a kao katolici smo dužni moliti jedni za druge. Tako smo obvezni moliti za svoje bližnje pogotovo. Njega fizički nismo susreli, ali bio nam je veliki uzor. Čim sam čuo da je nastradao pomolio sam se za pokoj njegove duše, a odlučili smo održati i misu. Da okupimo sportaše i košarkaše, koji su i došli u velikom broju.

Split: Sveta misa zadušnica za tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta

Nakon mise su se okupljeni uputili na najbliže igralište gdje su 24 šuta ispalili prema košu, u čast Bryanta koji je taj broj nosio u najblistavijem razdoblju karijere.

Split: Sveta misa zadušnica za tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta

Podsjetimo, legendarni košarkaš i njegova kći putovali su iz okruga Orange u akademiju Mamba u mjestu Thousand Oaks 60-ak kilometara zapadno od centra Los Angelesa. Zbog guste magle u planinama i loše vidljivosti helikopter se srušio pri brzini od oko 300 km/h.

Među žrtvama pada aviona još je dio druge obitelji, bejzbolski trener sveučilišta u okrugu Orange John Altobelli (56), njegova supruga Keri i kći Alyssa, koja je trebala zaigrati na turniru kao i Kobejeva kći, potvrdio je Johnov brat za CNN. Bile su suigračice u akademiji Mamba. Poginula je i košarkaška trenerica Christina Mauser koja je radila u jednoj privatnoj osnovnoj školi u okrugu Orange, mlada košarkašica Payton i njena majka Sarah Chester, kao i pilot Ara Zobayan, javlja CBS Local.

 

Najčitaniji članci