Obavijesti

Sport

Komentari 0

I. Jurić: Ne bi bilo pošteno da se vratim u Hajduk

I. Jurić: Ne bi bilo pošteno da se vratim u Hajduk
1

Ivan Jurić s 33 godine igra nogomet karijere, jedan je od najboljih igrača početka sezone u Seriji A. Genova je pobijedila Milan i Romu

VIDEO

Prvo je pao Milan, zatim i Roma. Dva su talijanska velikana nadigrana u Genovi, a veliku je ulogu u obje pobjede odigrao nekadašnji hajdukovac Ivan Jurić.
- Pa, dobro, lijepo je slušato komplimente, ali... - rekao je Jurić kao da nije baš prezadovoljan.
- Ne može se reći baš da je Genoa u velikoj formi. Jest, pobijedili smo Milan i Romu, ali puno je tu novih igrača, još se nismo uigrali. Možemo mi puno bolje, ovo je više bila slučajnost.
Očito, Genoa je domaćinska momčad, dvije pobjede kući, dva poraza u gostima.
- To je upravo zato što smo neuigrani, a kući je lakše igrati. Stadion je uvijek pun, oko 30 tisuća ljudi, to te ponese. U gostima je već teže, moraš biti uigran. Ali, bit će bolje sigurno, vjerujemo da ove sezone možemo do Kupa Uefe. Lani smo bili nadomak Europe, sad možemo korak dalje.
Jurića hvale i talijanski mediji, po kojima je jedan od najboljih igrača početka sezone u Seriji A. U pobjedi protiv Rome (3-1) asistirao je, a Romin trener Spalleti istaknuo je Jurićevo ubacivanje iz drugoga plana kao jedno od najvećih razloga visoke Genoine pobjede. Igra nogomet karijere, u 34. godini.
- Tko ispada, doista se dobro osjećam. Ali, nije samo to, do prošle sezone nisam igrao na toj razini, protiv tako dobrih igrača, nisam bio u žiži zanimanja. I to je sasvim shvatljivo, Serie A ipak je nešto posebno.
Duboko u njemu tinja nada da bi još mogao u reprezentaciju.
- Jasno, nadam se. Iako, teško je pozvati debitanta s 33 godine, ha, ha.
Ovo mu, kaže, nije zadnja sezona.
- Nije, valjda. Igrat ću dok osjećam da mogu, neću pretjerivati. Još koju sezonu pa ću se oprostiti.
Možda u Hajduku, da završi tamo odakle je i krenuo u svijet.
- Ne vjerujem. Naime, bilo bi nepošteno da se vratim u Hajduk s 35-36 godina, kad više ne mogu hodati. Ako nisam dosad, vjerojatno i neću.
Premda, vidi na Poljudu neke pozitivne pomake.
- Guštao sam u pobjedi nad Dinamom, drago mi je da su 'bili' konačno uspjeli. Vjerujem da će sada krenuti na bolje, da se u Hajduku štošta promijenilo. Dionice? Ne neću kupiti, nisam baš u tijeku što se toga tiče. Ali, kažem, drago mi je da se Hajduk vraća na stari put.
Što se favorita u Italiji tiče, Jurić ne dvoji.
- Inter glavni favorit, a odmah do njega Juventus. Bez obzira što neki misle da to nije onaj stari Juve, to je i dalje vrlo čvrsta momčad, s odličnim igračima. Fizički su moćni i po meni imaju najviše šansi ugroziti Inter.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana