Obavijesti

Sport

Komentari 1

I legendarni Ivica Kostelić na porečkom plivačkom maratonu

I legendarni Ivica Kostelić na porečkom plivačkom maratonu
1

Uz Profesora na maratonu u Poreču će biti i proslavljeni olimpijci Miloš Milošević, Marko Strahija, Nac Majcen, Jure Bučar, a za navijače je odlična vijest i nova ruta kojom prolazi maraton

VIDEO

Poznati plivači, sudionici Olimpijskih igara Marko Strahija, Miloš Milošević, Dinko Jukić, Nace Majcen, Jure Bučar i Karla Šitić dolaze u Poreč na ovogodišnje izdanje maratona na kojem su i sami sudjelovali na počecima svojih velikih sportskih karijera.

18. izdanje Porečkog Delfina održat će se u subotu 2. rujna na porečkoj plaži Pical u organizaciji Kluba za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč. Uzbudljivo natjecanje, bogat zabavni sadržaj, nova plivačka ruta i druženje s najboljim plivačima, donijet će posjetiteljima pravu sportsku poslasticu.

Svi ljubitelji plivanja će na Porečkom Delfinu imati priliku upoznati se s poznatim plivačkim olimpijcima - Slovencima Nacom Majcenom, pobjednikom prvog Porečkog plivačkog maratona i sudionikom Olimpijskih igara u Barceloni te Jurom Bučarom koji je nastupio na trima uzastopnim Olimpijskim igrama (Barcelona, Atlanta i Sidney) i bio višestruki sudionik Europskih i Svjetskih prvenstava u bazenu i na otvorenim vodama. 

Hrvatske olimpijce predvodi Miloš Milošević, dvostruki europski i svjetski prvak te svjetski rekorder u disciplini 50 m leptir, zatim sudionicima Porečkog Delfina dobro poznata Karla Šitić, najuspješnija hrvatska daljinska plivačica, višestruka pobjednica Porečkog Delfina, koja je sudjelovala i na Olimpijskim igrama u Londonu te dvostruki europski prvak Dinko Jukić, sudionik Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu i višestruki osvajač medalja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz njih maraton će dodatno uveličati i Marko Strahija, višestruki osvajač medalja na europskim i svjetskim prvenstvima i sudionik Olimpijskih igara u Atlanti, Sydneyu i Pekingu. Kao počasni gost na maraton stiže i naš najbolji skijaš i zvijezda hrvatskog sporta, Ivica Kostelić koji će i otplivati rekreativni dio maratona.

Na prošlogodišnjem izdanju Delfina, 1280 plivača iz čak 17 zemalja obaralo je svoje rekorde i testiralo granice, a ove se godine očekuje još veći broj plivača rekreativaca. Nova plivačka ruta, uz plivače, zasigurno će razveseliti i brojne navijače i gledatelje jer im omogućuje još bolje praćenje prve i završne dionice maratona s obale. Uzbudljivi start je najbolje pratiti s plaže Pical, dok se prva trećina plivačke rute može gledati iz starogradske jezgre na potezu Lungomare do Ville Polesini, a zadnja se dionica utrke na 5000 m može vidjeti od plaže Valamar Pinia hotela u Špadićima pa sve do samog cilja.

Porečki delfin već je tradicionalna sportska poslastica koja u Poreč svake godine privlači sve veći broj plivača rekreativaca kao i mnogobrojne gledatelje. Organizatori se novim popratnim sadržajem i sportskim izazovima trude dodatno obogatiti ovaj najveći plivački događaj, a tome značajno doprinosi podrška partnera i sponzora, Turističke zajednice grada Poreča, Valamar Riviere i Grada Poreča, koji redovito podržavaju vrijedne manifestacije s ciljem razvoja Poreča kao destinacije i promocije sporta i aktivnog stila života.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac