I Milan pobjegao iz Superlige: Idu kazne za Real, Barçu i Juve | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 7

I Milan pobjegao iz Superlige: Idu kazne za Real, Barçu i Juve

I Milan pobjegao iz Superlige: Idu kazne za Real, Barçu i Juve

Arsenal, Atlético, Chelsea, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham i Milan pristali su na pet posto manje Uefine premije i kaznu od 100 milijuna eura ako zaigraju u sličnom natjecanju

VIDEO

Uefa je i formalno oprostila devet klubova koji su izašli iz projekta Superlige samo nekoliko dana nakon objave o njenom osnutku 18. travnja.

Nikakvih sankcija neće biti za Arsenal, Atlético, Chelsea, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, ali i Milan, iz kojega se dosad nisu oglašavali o povlačenju.

POGLEDAJTE VIDEO: Bilić o Superligi

Pokretanje videa...

Slaven Bilić 01:22

S druge strane, tri kluba od 12 osnivača Superlige - Real Madrid, Barcelona i Juventus - Uefina će disciplinska tijela kazniti. Kako? E, to je upitno s obzirom na to da je sud u Madridu ekspresno odlučio da Uefa ne smije kažnjavati sudionike ovog projekta.

Devet pokajnika bezrezervno prihvaća obvezujuću prirodu Uefinih statuta, ostaju predani i sudjelovat će u bilo kojem Uefinu natjecanju za koje se kvalificiraju na temelju sportskih zasluga, ponovno se učlaniti u Europsko udruženje klubova (ECA) i, u znak dobre volje, donirati 15 milijuna eura za razvoj nogometa među djecom u lokalnoj zajednici, kažu na stranicama Uefe.

Osim toga, devet klubova pristalo je na pet posto manje Uefine premije za ovu sezonu, kao i na kaznu od 100 milijuna eura zaigraju li u zabranjenom natjecanju.

- Trebate imati jaku organizaciju kako biste priznali pogrešku, posebno u ovo vrijeme društvenih mreža. Ovi su klubovi to pokazali. Uefa želi zaključiti ovo poglavlje i nastaviti u pozitivnom duhu. Ovi su klubovi pokazali privrženost europskom nogometu. To se ne može reći za klubove koji ostaju uključeni u tzv. Superligu i Uefa će se pobrinuti za njih - rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner