Sport

Komentari 499

Doček za pamćenje u Mostaru: 'A tu smo kao klinci trčkarali'

Doček za pamćenje u Mostaru: 'A tu smo kao klinci trčkarali'

Preko 10.000 ljudi dočekalo je srebrne rukometaše Mateja Hrstića, Marina Šegu, Igora Karačića, Davida Mandića, Josipa Šarca i Marina Marića na Vojničkom igralištu...

Što bi tek bilo da su postali svjetski prvaci...! Hrvatski su rukometaši u jednom danu imali tri dočeka za srebro osvojeno na Euru 2020. Najprije po slijetanju u zagrebačku zračnu luku kasno u noć pa oko podneva na trgu pa onda u Mostaru za srebrne Hercegovce.

Prema slobodnoj procjeni, u Mostaru se na dočeku skupilo preko 10.000 navijača. Oduševljeni su bili i oni i njihovi junaci Igor Karačić, Marino Marić, David Mandić i Josip Šarac.

Željko Musa, Marin Šego i Matej Hrstić nisu mogli doći, ali im se skandiralo iz desetak tisuća grla i svim srcem. Kao i hodajućem spomeniku hrvatskog sporta Linu Červaru i najboljem rukometašu planete Domagoju Duvnjaku.

- Dobro večer grade moj, dobra večer Mostar. Imam tremu, hvala vam što ste došli. Cijela Hercegovina je tu. Volim vas sve. Mislim da smo sve dali, zadnji dio snage, a vi ste nam uzvratili. Sve vas volimo, pokušat ćemo se sa svima uslikati, bit će malo teže, ali pokušat ćemo haha - rekao je Marino Marić pa u ruke uzeo mikrofon i zapjevao 'Tiho, tiho teče Neretva'.

- Nažalost nismo mogli donijeti to zlato, imali smo dosta problema. Čestitam mojim suigračima, hvala vam na svemu. Hvala što ste nas došli podržati u ovolikom broj - rekao je David Mandić.

Igrači su se oprostili od navijača, a onda se otišli opustiti u jedan klub.

-  Sve vas volimo puno. Hvala vam na podršci. Idemo se malo opustiti, vidjet ćemo se uskoro - poručio je Marić, a Mandić kratko dodao:

- Hvala vam od srca i kapa do poda - rekao je.

- Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Veselimo se mi, a veselite se i vi - rekao je Josip Šarac.

- Znam da bi htjeli da još ostanemo. Ali ne mogu. Hvala vam na svemu, nemojte nam što zamjeriti. Moramo ić radi sigurnosnih razloga. Vidjet ćemo se nekom sljedećom prilikom. Volim vas sve - poručio je Igor Karačić.

- Kad smo bili na prvenstvu bilo je toliko Hrvata kao da igramo u Hrvatskoj i super smo se osjećali... Ali kada vidim Mostar i vas toliko, ono gore sada mi izgleda kao ništa, kazao je - Igorov otac Ante Karačić.

- Ajme koliko vas je, a nas samo šestorica. Ekipa, 1. lipnja dođite svi u Mostar i sve ću potpisati - rekao je Marino Marić.

Inače, za utorak se priprema još jedan doček, u Ljubuškom u podne!

Najčitaniji članci