Obavijesti

Sport

Komentari 63

I oni su dio mafije? Nijemci za 6,7 milijuna € kupili SP 2006.?

I oni su dio mafije? Nijemci za 6,7 milijuna € kupili SP 2006.?
1

Prema tvrdnjama Spiegela Njemački nogometni savez Fifi je 2005. godine uplatio 6,7 milijuna eura kako bi dobili organizaciju Svjetskog prvenstva 2006. godine...

VIDEO

Afere na krovu svjetske nogometne organizacije ne jenjavaju. I dok su do sada sve oči bile uprte u Katar i Rusiju, sada se pojavila informacija kako je u mutna posla umiješana i Njemačka. Kako piše njemački Spiegel, Njemačka je platila potrebni dio ne bi li dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2006. godine

Kada su informacije dospjele u medije, Njemački nogometni savez priznao je kako je u travnju 2005. godine Fifi isplatio 6,7 milijuna eura, no posebno istaknuo kako taj iznos nema ništa s dodjeljivanjem organizacije SP-a.

Unutarnja istraga njemačkog saveza, koja je pokrenuta zbog aktualnih skandala u svijetu nogometa, otkrila je kako je Robert Louis-Dreyfus, tadašnji šef Adidasa te član odbora koji je uz Franza Beckenbauera lobirao za njemački dobitak domaćinstva, uplatio novac u tajnosti. Međutim, nigdje nema dokaza kako je taj novac uplaćen direktno kako bi Njemačka dobila domaćinstvo. Nijemci ističu kako je 'novac mogao biti iskorišten za bilo što'. 

Kupljena 4 glasa azijskih predstavnika?

Jedna od spominjanih teorija govori kako je to zapravo bila pozajmica Louis-Dreyfusa Fifi koja je tim novcem željela osigurati četiri glasa azijske konferencije. Spomenuta četvorka je, naime, glasovala zajedno s Europljanima, a kada su se glasovi zbrojili Njemačka je na kraju pobijedila 12 prema 11. Njemački mediji pišu kako za sada spomenuta četvorka šuti o svemu, a samo je Chung Mong-Joon iz Južne Koreje kratko izjavio kako takva pitanja 'nisu niti vrijedna odgovora'. 

Nijemci kakvi jesu, sigurno će provesti detaljnu istragu i za vjerovati je kako će se do kraja pošteno ispitati sve sudionike afere, a onda i pošteno kazniti sve ukoliko se dokaže da je spomenutim novcem zapravo kupljeno domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2006. godine. 

Kako svaka mama ovog vikenda može uštedjeti novac?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani