Obavijesti

Sport

Komentari 89

Baš šteta: Vekić ostala mislima u prvom setu i bez polufinala

Baš šteta: Vekić ostala mislima u prvom  setu i bez polufinala
5

Donna Vekić i Belinda Benčić otvarile su program u srijedu na Arthur Asheu. Ulog je bio velik - polufinale US Opena Tamo će u četvrtak igrati Švicarka

VIDEO

Iva Majoli i Mirjana Lučić-Baroni i dalje nikako da dobiju društvo. Donna Vekić zastala je u svom prvom četvrtfinalu na Grand Slamu, mogla je postati treća Hrvatica koja je igrala u polufinalu nekog od četiri najveća teniska turnira, ali tamo će u četvrtak prvi put u karijeri Belinda Benčić.

Šteta, baš šteta jer dojma smo da je imala Donna to u sebi. Pobjeda je donosila strašno velike stvari (npr. 14. mjesto na ljestvici), pamtit će sigurno prvi set u kojemu je servirala na 5-4, dotad je njena odlična prijateljica nijednom nije ugrozila, ali tu nije završila posao i meč se tada počeo okretati na Švicarkinu stranu.

Bio je to dvoboj čvrstine, dvoboj u kojemu su se i jedna i druga kroz izmjene pokušavale nametnuti s osnovne linije i dvoboj sjajnih servisa. Bilo je samo pitanje čiji će zid prije napuknuti. Dogodilo se to Benčić koja je u devetom gemu promašila zicer i napravila dvostruku pogrešku te praktički poklonila gem i servis Donni za prvi set.

Međutim, 12. igračica svijeta potom je odlično reagirala, mora se priznati. Nije Vekić ništa krivo napravila, jednostavno je pritisak protivnice bio prevelik. Tie-break je odlučivao, Benčić je povela sa 6-3 i iako je Donna spasila dvije set-lopte svojom najboljom kombinacijom prvog servisa i egzekucije forehandom, taj je zadnji bio mrvicu predug.

- Nema glave, nema repa, ništa - glasno je kritizirala Donna svoju igru na početku drugog seta.

Malo je pala i govorom tijela, još je Benčić poslužila i sreća kod jednog poena. Švicarka je kroz cijeli meč držala strašnu razinu na prvom servisu (32/38 na prvom) i tu se Donna najviše mučila makar je i ona pratila, no samo do početka drugog seta kada je bitno pala igrom nakon prvog servisa.

Evo, primjera. Kod 3-3 i 0-30 ostala je stajati na osnovnoj liniji ne vjerujući da jedan sretni return protivnice može prijeći i tu joj je meč počeo posve kliziti iz ruke. Mogla ga je još malo prolongirati spasivši dvije meč-lopte, no nije, kao i Goerges prije dva dana, stavila taj pritisak na leđa svoje protivnice. Ostat ćemo uskraćeni za informaciju bi li i Benčić pukla kao Njemica.

US Open, četvrtfinale:

Donna Vekić (Hrvatska) - Belinda Benčić (Švicarska) 6-7 (5), 3-6

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve