Obavijesti

Sport

Komentari 684

Vizu za SP tražit će u Zagrebu: 'Nula' Hrvatske s igračem više

Vizu za SP tražit će u Zagrebu: 'Nula' Hrvatske s igračem više
12

Hrvatska reprezentacija unatoč tome što je imala igrača više od 50. minute nakon isključenja Skulasona, odigrala je tek 0-0 u Reykjaviku protiv nedoraslog Islanda

VIDEO

Rakitić je sjajno proigrao Perišića, koji je pobjegao kompletnoj islandskoj obrani te se našao u stopostotnoj prilici. No Olafur Skulason srušio je hrvatskog veznjaka u mat poziciji te mu je Undiano Malenco ekspresno pokazao crveni karton.

Hrvatska je od 50. minute utakmice imala igrača više i sve joj se otvorilo da ostvari pobjedu u Reykjaviku.

No to se, nažalost, nije dogodilo, a 'kockasti' su unatoč dominaciji propustili veliku šansu tek remiziravši s Islandom 0-0.

Novi izbornik Niko Kovač poželio je debitirati s pobjedom na hladnom europskom sjeveru, no to se ipak nije dogodilo, a vizu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu Hrvatska će tražiti u Maksimiru u utorak.

A nakon prvog čina dodatnih kvalifikacija ostaje gorak okus jer 'kockasti' u nešto drugačijem sastavu i sustavu od Štimčevog, mogli su riješiti prolaz, pogotovo što su gotovo cijelo poluvrijeme imali brojčanu nadmoć na terenu.

Kovač u nekoliko treninga na hrvatskoj klupi nije uspio radikalno promijeniti igru, koja ni ovaj put nije bila na razini, kao ni ofenzivci, koji, unatoč mnogim prilikama, nisu uspjeli naći put do gola.

Prva naša šansa sijevnula je već u 2. minuti, ali je Eduardov pokušaj ispred crte raščistio jedan od islandskih braniča.

Nakon neuvjerljivog prvog poluvremena, Hrvatskoj se otvorilo nakon isključenja Skulasona. U dvije minute sjajno su zaprijetili Perišić i Olić, no golman Hallordsson je odlično obranio. Naši igrači su pokušavali sa svih strana, a angažirani Perišić mogao je presuditi u 83. minuti nakon asistencije Mandžukića, no lopta je fijuknula pored stative.

Nastup je bio obećavajuć, no boljke iz Štimčeve ere još se osjećaju, a 90 minuta u Maksimiru Hrvatskoj ostaje da se iskupi za neuvjerljivu utakmicu protiv solidnog, ali i nedoraslog Islanda.

Ne ide pa ne ide: Hrvatska nije nikad dobila na današnji dan...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 684
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara