Obavijesti

Sport

Komentari 185

Obrana propuštala, Livaja nije mogao sam: Engleska na Euru

Obrana propuštala, Livaja nije mogao sam: Engleska na Euru
19

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine izgubila je uzvrat dokvalifikacija za Euro 2015. Engleska je u Vinkovcima bila konkretnija i bolja te pobijedila 2-1

VIDEO

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo u Češkoj iduće godine. Ponajviše zahvaljujući katastrofalnoj igri u obrani, Englezi su u Vinkovcima potpuno zasluženo slavili 2-1 i odnijeli pobjedu koja im donosi plasman među najboljih osam momčadi Starog kontinenta.

Nakon velikog Pašalićeva promašaja u drugoj minuti, Englezi su poveli poslije kornera koji je iskoristio Moore. Iako smo nakon primljenog gola igrali slabo, Marko Livaja vratio nas je u igru lijepim golom sedam minuta prije predaha, ali taj se pothvat nije mogao nadograditi u drugom poluvremenu. Nakon nekoliko propuštenih prilika, gosti su konačno riješili utakmicu u 73. minuti preciznim šutom i golom Willa Hughesa.

Propušteni zicer odnio prolaz

Kako je krenulo, Hrvatska je mogla odvesti utakmicu u potpuno drugom smjeru. Nije istekla niti druga minuta kad je Miloš probio desni bok, a loptu na pet metara dobio Pašalić koji je pokušao zakucati loptu pod prečku, ali mu je šut refleksno skinuo Butland.

Iako su sjajno krenuli, mladi Hrvati nakon toga pali su u podređeni položaj. Već u sljedećem napadu Harry Kane napravio nam je probleme prošetavši se do peterca gdje mu Livaković dobro ulazi u šut, a u devetoj minuti novu nepažnju naše obrane koristi Liam Moore.

Carroll je izveo korner, a stoper Leicestera iz voleja na prvoj stativi nečuvan zabio za povećanje engleske prednosti na ukupnih 3-1.

Livaja vratio nadu

Šokirana primljenim golom, Hrvatska nikako nije mogla povezati nekoliko dobrih akcija zaredom. Tek pokoji pressing koji su potaknule lijepo ispunjene vinkovačke tribine urodio bi prilikom ili poluprilikom, poput one Livaje u 22. minuti kada je pucao ravno u gostujućeg golmana.

Englezi su i dalje lakoćom dolazili do našeg šesnaesterca, a samo pukom srećom nismo primili i drugi gol kada se Berahino šuljao po rubu našeg šesnaesterca, a Hughesa u zadnji čas blokirao Milić.

No ipak, i u takvoj situaciji uspjeli smo zabiti zahvaljujući genijalnom potezu Marka Livaje. Napadač Rubina, koji ove sezone uglavnom grije klupu ruskog prvoligaša, sjajno se izborio za loptu pokraj strijelca Moorea te preciznim udarcem kroz noge s ruba šesnaesterca vratio nadu uoči nastavka.

Obrana kardinalna u nastavku

Ako je poluvrijeme bila prilika izborniku Gračanu da dodatno motivira "kockaste" redove, prema onom što su mladi Hrvati pokazali početkom nastavka i nije baš uspio. Istina, opet smo imali sjajnu šansu na samom početku, u 54. minuti Pjaca je dobio loptu od Pašalića u šesnaestercu, ali ju je potpuno promašio.

Englezi su i u drugom dijelu nastavili igrati hrabro i napadački koliko im je to domaćin dozvoljavao. A dozvoljavao je puno. Nakon Pjacine šanse Kane i Berahino pucali su iskosa s lijeve odnosno desne strane, ali nisu pogodili okvir.

Ono što su oni propustili, nije William Hughes. U suradnji s Kaneom napravio je pomutnju u našem zadnjem redu i preciznim udarcem s ruba šesnaesterca 17 minuta prije kraja pogodio malu mrežicu riješivši pitanje ukupnog pobjednika.

Nezanimljiva završnica

Posljednjih četvrt sata igre donijelo je tek odrađivanje posla s obje strane, pa je nešto više od šest tisuća gledatelja na tribinama vinkovačkog stadiona šutke moglo pratiti ispadanje hrvatske reprezentacije iz natjecanja nakon sjajne igre u fazi po skupinama. Tamo smo u osam utakmica skupili 19 bodova, a potom dvaput izgubili od Engleza.

Izostanak Ante Ćorića, nedovoljno oporavljeni Ante Rebić, ozljeda Matea Kovačića te nemogućnost postavljanja Marcela Brozovića pokazale su se prevelikim hendikepom za ovu momčad. Svejedno, u ovakvoj su utakmici ostali igrači, pogotovo obrana, morali pružiti više. Publika je sigurno to zaslužila.

Euro U-21, doigravanje, uzvrat

  • Hrvatska - Engleska 1-2 (Livaja 38' / Moore 9', Hughes 73')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante