Obavijesti

Sport

Komentari 9

Igor Budan: Nakon svih silnih ozljeda jači sam nego ikada

Igor Budan: Nakon svih silnih ozljeda jači sam nego ikada
1

U intervjuu za Corriere dello Sport hrvatski nogometaš u Palermu Igor Budan otkriva kalvariju koju je prošao s ozljedama, ali i planove nakon okončanja igračke karijere

VIDEO

Talijani su nakon višegodišnjih problema s ozljedama u zadnje vrijeme "otkrili" stasitog riječkog napadača Igora Budana koji je jedan od nazaslužnijih za rezultatski oporavak Palerma u 2012. godini.

- Svaka ozljeda u karijeri samo me dodatno motivirala da još više radim i treniram. Svaka ozljeda bila je novi izazov i sada mogu reći da sam izašao kao pobjednik iz svih tih bitaka. Neki dan je u svlačionici moj suigrač Migliaccio rekao nešto što me jako dirnulo. Pred svima je poručio da nema straha za Palermo kada u momčadi ima takvog borca poput mene -čovjeka koji je u karijeri prošao puno teških trenutaka i svaki put se vraćao još snažniji - rekao je Budan koji nije očekivao da će i nakon siječnja i dalje biti član Palerma.

- Velika promjena dogodila se dolaskom trenera Bortola Muttija koji mi je rekao da vjeruje u mene i da u momčadi želi imati upravo takav tip napadača. Vrlo brzo smo dogovorili produljenje ugovora do 2015. godine, a nakon utakmice protiv Novare kada sam bio dvostruki strijelac bilo mi je drago, kako zbog trenera, tako i zbog svih onih koji su me odbili uzeti kada sam s pripremljenim koferima čekao gotovo pola sezone na izlaznim vratima Palerma - poručio je strijelac devet zgoditaka za klub sa Sicilije.

Zanimljivo, kao što se momčad slabo snalazi na gostovanjima i Budan je pogotke postizao gotovo isključivo pred domaćim navijačima.

- Ne znam u čemu je problem na gostovanjima, ali sam siguran da ćemo i to uskoro promijeniti. Igramo sve čvršće i puni smo samopouzdanja - rezonira Budan koji je ovih dana dobio konkurenciju u vidu oporavljenog Abela Hernandeza.

- Jasna mi je klupska orjentacija na mlađe igrače i tu je Hernandez sigurno u prednosti, ali ja svoje mjesto neću olako prepustiti bilo kome. Uostalom, nas dvojica smo napadači različitog profila pa ne bi bilo problema niti da zaigramo u tandemu - smatra Budan koji je na kraju razgovora otkrio svoje namjere nakon svršetka igračke karijere.

- Velika želja mi je vratiti se u moju Rijeku i pomoći mladim i talentiranim hrvatskim nogometašima, te ih povezati s talijanskim klubovima. Iako još ne razmišljam o prestanku karijere, jer se uopće ne osjećam star, moji planovi za razdoblje nakon toga su već gotovi - zaključio je 31-godišnji Budan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani