Obavijesti

Sport

Komentari 106

Igor Štimac: Ovo je još jedna u nizu otvorenih prijetnji smrću

Igor Štimac: Ovo je još jedna u nizu otvorenih prijetnji smrću
1

Je li me strah? Koga točno? Pa nitko od njih se ne pojavljuje imenom i prezimenom kao što ja radim cijelo vrijeme, rekao je Igor Štimac nakon što je na ulazu u Odjel za članstvo Torcide obješen njegov dres s crnim florom

VIDEO

Jedan dan forhendom prebaci lopticu Štimac, pa Torcida vrati bekendom. I tako iz dana u dan traje obračun Igora Štimca i udruge Naš Hajduk. I bilo bi u redu da sve ostane na argumentiranoj raspravi, karakterističnoj za moderno, demokratsko društvo, no u ovoj raspravi koriste se oni podli, udarci ispod stola. Jer kako drugačije nazvati najnoviji potez Torcide, koja je na ulazu u u Odjel za članstvo 'Našeg Hajduka' objesila dres Igora Štimca naopako i prekrižila ga?!

- Ovo je još jedna otvorena prijetnja smrću - kratko nam se javio Igor Štimac. 

Hajduk prolazi vjerojatno najteže razdoblje u povijesti kluba i dok jedni smatraju da je za takav rasplet krivac udruga 'Naš Hajduk', koja vodi klub u propast, drugi misle da je to mukotrpan, ali ispravan put. Štimac je u prvoj grupi. No, ovaj potez s dresom zaista ne ide na čast nikome niti se netko treba ponositi time. 

- Je li vas strah?, pitali smo Štimca.

- Koga točno? Ne znam koga me treba biti strah jer se nitko od njih ne pojavljuje imenom i prezimenom, kao što ja radim cijelo vrijeme - rekao je Štimac.

Ali, da vas ne bi netko zaskočio, kao, primjerice, kada su Brunu Marića u restoranu huligani napali šipkama i bokserima?

- Znat ću se nositi. 

I to je točno. Igor Štimac u svojoj borbi nastupa glavom i bradom, imenom i prezimenom, i mora mu se priznati - ima 'onu stvar'. Jer, suprotstaviti se Torcidi ne usuđuje se baš svatko. Iako, ako je suditi prema društvenim mrežama, Štimac dobiva sve veću podršku. Na njegovu stranu stalo je dosta bivših igrača, a stao je i bivši kapetan Hajduka Hrvoje Vejić, koji je za ovakvo stanje okrivio Naš Hajduk.

- Za ovo stanje nije kriv ni Vidošević, ni Kirigin, ni Štimac, ni Grgić, za ovo stanje je kriv onaj tko vodi glavnu riječ već nekoliko godina, a to je Udruga, i to mi ne predstavlja problem, problem je što su njima svi drugi krivi osim njih. Dragi prijatelji iz NH, budite frajeri i recite za*ebali smo stvar - rekao je Vejić.

Sukob Torcide i Štimca traje godinama, a novu dimenziju dobio je kada je gostovao u Bujici, gdje je voditelj Velimir Bujanec pokojnog Žana Ojdanića posprdno nazvao Jovanom. I to je zaista sramotno. Žan Ojdanić bio je jako važan član Torcide, bio je hrvatski branitelj, omiljen među navijačima i Bujanec valjda je zadnji koji bi smio ili trebao komentirati bilo što u vezi Žana. 

Štimac se nije spustio na Bujančevu razinu i odmah u emisiji je rekao "Ne želim prebrojavati krvna zrnca, ja nisam takav čovjek". Nakon emisije ispričao se i Bujanec, no nije bilo povratka. Štimac i Bujanec postali su nepoželjni. U međuvremenu na Facebooku je pokrenuta i grupa 'Doli udruga Naš Hajduk', koja sad broji više od 4000 članova, a izglasan je i novi Nadzorni odbor. Naravno, Igor Štimac prokomentirao je i novi NO.

- Evo nam novog predsjednika NO sa svojim vitezovima... Odjeven kako i priliči šestoplasiranoj momčadi HNL-a, šteta što u Hrvatskoj još nema modne policije pa da ga doživotno zatvore. Pomolimo se Svevišnjem, oni to ne znaju, a jedino ON nam može pomoći - kaže Štimac. 

Bilo bi najbolje kada bi u ovo Božićno vrijeme došlo do pomirbe, kada bi udruga 'Naš Hajduk' radila ono što im baš i ne ide najbolje od ruke, a Igor Štimac, kao neprijeporna i istinska legenda kluba, zauzeo svoje mjesto u počasnoj loži. Kada bi, ako već ne ide zajedno, legitimnim sredstvima i ljudskim dijalogom probali pomoći Hajduku. Jer ovo ne vodi nigdje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica