Obavijesti

Sport

Komentari 14

Igrač Ajaxa koji je bio u komi pušten kući: Zna se i nasmijati

Igrač Ajaxa koji je bio u komi pušten kući: Zna se i nasmijati
19

Zna da je s obitelji. Budan je, spava, kiše, jede, podriguje se, ali ne ustaje iz kreveta, opisao je brat nekadašnje mlade nade Ajaxa Abdelhaka Nourija čija je karijera naprasno prekinuta s 20 godina

VIDEO

Odnedavno je kući, sad se mi brinemo za njega. Otkad je otpušten iz bolnice, puno je bolje, rekao je Abderrahim Nouri, brat bivšeg nogometaša Ajaxa i mladoga nizozemskog reprezentativca Abdelhaka Nourija (22) koji prolazi kroz pakao posljednje tri godine.

U prijateljskoj utakmici protiv Werdera na pripremama u Austriji u srpnju 2017. Nouri se srušio 18 minuta prije kraja. Imao je srčani udar. Dugo su mu pružali pomoć na terenu, a u bolnicu u Innsbruck odvezao ga je helikopter.

POGLEDAJTE VIDEO:

Scene su bile potresne. Plakali su mu suigrači i protivnički igrači dok su ga oživljavali na travnjaku, ali nisu to učinili dovoljno brzo. Abdelhaku je mozak predugo ostao bez kisika i završio je u komi.

Trinaest mjeseci poslije, u kolovozu 2018., probudio se iz kome. Korak po korak, sve više komunicirao je s najbližima. A sad je, nakon gotovo tri godine, opet u svojoj kući.

- Svjestan je gdje je, opet je u poznatom okruženju s obitelji. Budan je. Spava, kiše, jede, podriguje se, ali ne ustaje iz kreveta. Vezan je za krevet i jako ovisan o nama - opisao je Nourijev brat i dodao:

- Kad ima dobar dan, možemo komunicirati s njim, primjerice, obrvama ili smiješkom. Ali vidite da to ne može trajati predugo. Pričamo s njim kao da nije bolestan. Razgovaramo kraj njega i gledamo nogomet s njim. Gleda ga i jako mu se sviđa. Često pokazuje emocije. I taj smiješak nam toliko znači.

AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam vs Werder Bremen
AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER) AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam vs Werder Bremen

Porijeklom Marokanac, Nouri je prošao sve uzraste Ajaxove omladinske škole i skupio 114 nastupa, od čega 40 za prvu i drugu momčad. Bio je s momčadi na finalu Europske lige protiv Manchester Uniteda 2017., ali završio je na tribini.

- Moramo se brinuti o njemu najbolje što možemo. Trudimo se da što više toga napravimo sami - rekao je otac Mohammed.

Klupski liječnik Don de Winter zbog prekasne reakcije na kobnoj utakmici dobio je otkaz. Defibrilator je morao biti na terenu puno ranije.

- Da se to dogodilo, Abelhak bi bio u boljem stanju. Ne možemo biti sigurni, ali postojala bi mogućnost. Prihvaćamo odgovornost i posljedice za to - govorio je izvršni direktor Ajaxa, legendarni Edwin van der Sar (49).

Nouri se danas opet smije, gleda najdraži sport i, s obzirom na napredak koji je pokazao i na tolike godine koje su pred njim, ne sumnjamo da će se i dalje boriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima