Obavijesti

Sport

Komentari 7

Igrač Belupa srušio Hajduk pa ga Bišćan pozvao u mladu repku

Igrač Belupa srušio Hajduk pa ga Bišćan pozvao u mladu repku

Utakmica protiv Austrijanaca će biti puno zahtjevnija, što zbog činjenice da su oni naši izravni konkurenti u skupini, što zbog njihove nedvojbene kvalitete, kazao je izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan uoči susreta protiv Estonije i Austrije

VIDEO

Uz maksimalan učinak od četiri pobjede iz četiri utakmice, prvo mjesto u skupini i sjajnu gol razliku 12:3, hrvatska mlada reprezentacija zaključila je rujanski i listopadski ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo U-21, a stopostotan učinak pokušat će zadržati i u studenom.

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 razbila Azerbajdžan VIDEO

Mini 'vatreni' će u tekućem mjesecu u Puli 11. studenog ugostiti Estoniju te gostovati kod Austrije 16. studenog, a izbornik Igor Bišćan je objavio popis igrača na koje računa u novoj akciji.  

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Riječ je o većini igrača koji su sudjelovali u prethodnim pobjedama protiv Azerbajdžana, Finske i Norveške, no na popisu se iznenađujuće pojavilo jedno ime koje je do jučer bilo izvan svih kombinacija. Riječ je o napadaču Slaven Belupa Marinu Laušiću (20) koji je u nedjelju briljirao i široj javnosti se prikazao sjajnom izvedbom u pobjedi protiv Hajduka (3-2).

Koprivnica: Utakmica 14. kolo 1. HNL Slaven Belupo - Hajduk

Rođeni Splićanin i dijete Hajduka je 'bilima' zabio i asistirao, a kako je Bišćan očito vagao između nekoliko imena, sjajna Laušićeva partija riješila je njegove nedoumice pa ga je odlučio po prvi put pozvati u mladu reprezentaciju. Bio mu je to sedmi nastup za klub iz Koprivnice, ali prvi gol i prva asistencija. No, jasno je kako sada živi najljepše dane svoje mlade karijere. 

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Prvi poziv dobio je i napadač Istre Dion Drena Beljo. Mladi napadač se preporodio u Istri ove sezone te igra fantastično. Zabio je sedam golova, a to nije promaknulo niti Bišćanu koji ga je odlučio pridružiti raspucanom Roku Šimiću. Nogometaš Red Bull Salzburga je u prva četiri kola utrpao čak pet golova. 

Najbitnija vijest za izbornika je povratak kapetana Bartola Franjića, a zanimljivo je kako je na popisu osvanuo i Luka Sučić. Mateo Kovačić ozlijedio se na treningu Chelseaja i upitan je za susrete protiv Malte i Rusije u kvalifikacijama za SP, a upravo je Sučić jedan od onih koji bi mogao upasti umjesto Matea. Dalić vodi utrku s vremenom, čeka da se Kova oporavi, a ako se to pak ne dogodi, za pretpostaviti je kako će Sučića povući iz mlade reprezentacije, baš kao što je napravio u listopadu uoči utakmice sa Slovačkom. 

Mladi reprezentativci bi protiv Estonije trebali zadržati stopostotni učinak i bez nekih većih problema doći do pete pobjede. Bez ikakvog podcjenjivanja, ali obzirom na razliku u kvaliteti, sve ostalo bi bilo debakl. Estonci su zakucani za dno nakon pet utakmica s gol razlikom 0:17! Bit će to prilika za štimanje nišanskih sprava, ali i prilika za one igrače koji su manje igrali u prethodnim susretima. No, susret protiv Austrije je druga priča. Austrijanci imaju tri boda manje od Hrvatske uz utakmicu više i oni su nam, uz Norvešku, glavni konkurenti za prvo mjesto. Ako Bišćanovi izabranici i njih pobijede, sa šest pobjeda iz šest utakmica napravili bi čudesan posao. 

UEFA Under 21 Championship - Group D - Croatia v Switzerland

- Očekuju nas dvije utakmice tijekom kojih ćemo nastojati zadržati trend pozitivnih rezultata. Ljestvica sugerira da bi susret protiv Estonije trebao biti puno lakši, ali na pobjedu možemo računati samo ako pristup bude na najvišoj razini. Utakmica protiv Austrijanaca će biti puno zahtjevnija, što zbog činjenice da su oni naši izravni konkurenti u skupini, što zbog njihove nedvojbene kvalitete. Očekujem da momčad bude na razini dosadašnjih izdanja u tekućem kvalifikacijskom ciklusu, u tom slučaju možemo računati da ćemo u ovim dvjema utakmicama oplemeniti naše dosadašnje rezultate - kazao je Bišćan. 

Mladi reprezentativci okupit će se 8. studenog u Velikoj Gorici. Prvi susret igraju tri dana kasnije u Puli, a susret protiv Austrije igra se 16. studenog u Riedu. S nove dvije pobjede mini 'vatreni' zadržali bi stopostotan učinak i napravili ogroman korak ka plasmanu na Euro. 

Popis igrača za Austriju i Estoniju:

Vratari: Dominik Kotarski (Gorica), Ivor Pandur (Hellas Verona), Nikola Čavlina (Dinamo).

Braniči: Hrvoje Smolčić (Rijeka), David Čolina (Hajduk), Boško Šutalo (Hellas Verona), Josip Šutalo (Dinamo), Bartol Franjić (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mario Vušković (HSV), Nikola Soldo (Lokomotiva).

Vezni: Luka Sučić (RB Salzburg), Marko Bulat (Dinamo), Jurica Pršir (Gorica), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Kortrijk), Toni Fruk (Gorica), Marin Laušić (Slaven Belupo).

Napadači: Antonio Marin (Šibenik), Marin Ljubičić (Hajduk), Stipe Biuk (Hajduk), Roko Šimić (RB Salzburg), Dion Drena Beljo (Istra 1961), Lukas Kačavenda (Lokomotiva).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida