Obavijesti

Sport

Komentari 20

Mogao bi na SP: Lokomotivin igrač dobio poziv Australaca

Mogao bi na SP: Lokomotivin igrač dobio poziv Australaca
3

Fran Karačić jedan je od najboljih nogometaša Lokomotive, desni bek za kojeg se navodno zanima i Dinamo, mladi hrvatski reprezentativac, a sada se našao na popisu australskog izbornika za pripreme za SP

VIDEO

Bert van Marwijk, izbornik australske nogometne reprezentecije, objavio je popis 32 igrača na koje računa na pripremama za Svjetsko prvenstvo. Na njemu se iznenađujuće našlo i ime Frana Karačića, igrača za kojeg australski mediji i navijači gotovo da nisu ni čuli.

- Problem je što baš i nemamo velik izbor na mjestu desnog beka. Nisam Karačića gledao kako igra, ali vjerujem u prosudbu našeg izbornika mladih Ante Miličića. Ima 21 godinu, igra na najvišem nivou u Hrvatskoj, povremeno je i kapetan svoje momčadi. Ante ga je nekoliko puta išao gledati - rekao je australski izbornik koji je upravo pozivom Karačiću izazvao najviše čuđenja australskih medija.

Riječ je o desnom beku Lokomotive, igraču za čije se usluge navodno zanima i Dinamo te mladom hrvatskom reprezentativcu s osam nastupa za U21 reprezentaciju. Karačić je rođen i odrastao u Hrvatskoj, cijeli svoj nogometni život proveo je u zagrebačkim klubovima (Kustošija, Zagreb, Lokomotiva, Lučko), a australsku putovnicu ima po ocu koji je rođen u Australiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Cijela priča s Australcima krenula je prije gotovo dvije godine, a onda sam dobio i poziv Ante Čačića u hrvatsku A reprezentaciju za američku turneju i utakmicu s Meksikom. Tada sam se ozlijedio, pa nisam donio još nikakvu odluku, a onda nekoliko mjeseci kasnije prihvatio poziv hrvatske U-21 reprezentacije. Australija se nakon toga plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiju i tu su krenuli novi kontakti s predstavnicima njihovog saveza. Kontaktirali su i mene i Lokomotivu, sada je na meni teška odluka - rekao je nedavno u razgovoru za Goal Karačić.

Poziv je stigao i mladi igrač Lokomotive uskoro će morati odlučiti hoće li ga prihvatiti. Iako nikad nije bio u Australiji, čini se da je spreman ići stopama brojnih Hrvata 'Down Under', a o svemu je već nekoliko puta pričao s brojnim trenerima iz australske reprezentacije.

- Godi mi poziv Australaca, bila bi mi velika čast igrati na SP-u - rekao je tada Karačić za Goal.

I Lokomotivin direktor Dennis Gudasić uvjeren je da bi Fran mogao na SP s Australijom.

- Znam da će Fran ozbiljno razmotriti poziv, a Lokomotiva će ga podržati što god da odluči. Bio bi dobar dodatak australskoj reprezentaciji, i prije su ga gledali, ali morao je odbiti zbog ozljede. Ima potencijal i za hrvatsku A vrstu, no ako ode na SP s Australijom, povratka više nema. Istina, u reprezentaciju Hrvatske teško je upasti, no kad pogledamo kako se Fran razvija, za koju godinu mogao bi biti član A vrste - priča Gudasić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske