Obavijesti

Sport

Komentari 5

Igrač namještao susrete u BiH, a Sud ga kaznio s 500 maraka

Igrač namještao susrete u BiH, a Sud ga kaznio s 500 maraka
1

Nemanja Vejnović je igrajući za Zvijezdu 09 namjestio nekoliko susreta i za to dobio novčanu naknadu. U mobitelu su pronađene sporne poruke, a pokušao je vrbovati i suigrače

Osnovni sud u Bijeljini osudio je simbolično bivšeg nogometaša Zvijezde 09 Nemanju Vejnovića na uvjetnu kaznu zatvora od tri mjeseca te 250 eura zbog sudjelovanja u namještanju utakmica.

Kako su izvijestili iz suda u Bijeljini optuženi Vejnović je proglašen krivim i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 3 mjeseca koja se neće izvršiti ukoliko u sljedećih godinu dana ne počinili slično kazno djelo.

Ovome 27-godišnjem braniču sud je odredio i novačnu kaznu u iznosu od 500 maraka, oko 250 eura (oko 1.900 kuna) zbog počinjenog produženog kaznenog djela, odnosno - dogovaranje ishoda natjecanja, službeno je objašnjeno u presudi. Pojašnjeno je kako je Vejnović kriv za dogovaranje ishoda utakmice najmanje dva susreta Premijer lige BiH u sezoni 2018/19. 

Bivšeg nogometaša policiji su prijavili čelnici Zvijezde 09 s optužbom da je namjestio nekoliko susreta i za to dobio novčanu naknadu. U njegovom mobitelu su bile pronađene i sporne poruke, a protiv njega su svjedočili i suigrači koje je pokušao vrbovati. 

Predsjednik nogometnog kluba iz Bijeljine Boris Stanišić rekao je nakon današnje odluke Suda u Bijeljini kako će protiv Vejnovića podnijeti i privatnu tužbu. (jć)

Pokretanje videa ...