Obavijesti

Sport

Komentari 6

Igrač-predsjednik? Pique ide po Barcinu predsjedničku fotelju!

Igrač-predsjednik? Pique ide po Barcinu predsjedničku fotelju!

Pique ne sjedi mirno tijekom oporavka, već je i svojom namjerom naznačio da želi promijeniti statut kako bi se aktivnim igračima omogućila predsjednička kandidatura, što moraju odobriti čelnici na čelu s privremenim predsjednikom Carlesom Tusquetsom

Sve češće i teže ozljede dovele su ga možda i u samu završnicu igračke karijere, ali bez obzira što skoro odlučio, Gerard Pique već je skovao plan za budućnost. On, naime, želi postati predsjednik Barcelone! Ne kad završi karijeru, već - odmah!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Vijest je objavio Mundo Deportivo navodeći kako će se Barcelonin stoper kandidirati na nadolazećim predsjedničkim izborima katalonskog kluba koji će se održati 24. siječnja sljedeće godine.

Štoviše, Pique je već zatražio 65.000 listića za potpise koje će prikupljati idućih dana kako bi ispunio osnovne uvjete za kandidaturu.

- Pique pretendira na predsjedničku poziciju u posebno teškom trenutku za voljeni klub, što je zadatak koji bi se čak mogao kombinirati s igračkim, ali na gotovo simboličkoj razini, tek kako bi svoje iskustvo prenio mladima iz svlačionice - piše španjolski list.

Pique će u veljači napuniti 34 godine, a negdje u to doba mogao bi se vratiti na teren nakon zadnje ozljede koljena koju je zadobio prije više od mjesec dana u derbiju protiv Atletico Madrida. I kad se vrati, neće biti garancije da će igrati bez boli s obzirom da odbija operaciju koja je u tim godinama uvijek osjetljiva.

Tottenham Hotspur v Barcelona - UEFA Champions League - Group B - Wembley Stadium

No, Pique ne sjedi mirno tijekom oporavka, već je i svojom namjerom naznačio da želi promijeniti statut kako bi se aktivnim igračima omogućila predsjednička kandidatura, što moraju odobriti čelnici na čelu s privremenim predsjednikom Carlosom Tusquetsom. 

Čak i da se domogne te pozicije, za koju mu je adut svakako i poslovna suradnja s japanskim divom Rakuten s kojim je osnovao Kosmos Holding koji je svojim milijunima promijenio Davis Cup, Pique i društvo ionako imaju dosta briga s obzirom da je Barcelona osim u financijskoj krizi, i u onoj rezultatskoj jer prošle sezone nije na Camp Nou donijela nijedan trofej, a trenutno drži tek petu poziciji u prvenstvu.