Sport

Komentari 7

Igrači Bayerna u šoku: Odgodili im let zbog bombe od 500 kg!

Igrači Bayerna u šoku: Odgodili im let zbog bombe od 500 kg!

Aerodrom u Bremenu je u procesu preuređenja, a radnici su tijekom srijede pronašli ogromnu bombu od 500 kilograma, piše Bild. Pa su odgodili sve letove, uključujući i Bayernov...

Bayern München sinoć je izbombardirao četvrtoligaša Bremera (12-0) te prošao u drugo kolu njemačkog kupa. Imali su Bavarci čak 38 udaraca prema golu, ta je razlika mogla biti i još veća.

Sretni zbog namještenih nišanskih sprava i puni samopouzdanja, igrači Bayerna su se odmah nakon utakmice uputili prema aerodromu u Bremenu gdje ih je čekao let za München. Trebali su poletjeti iste večeri, a onda poruka koja ih je sve šokirala. Let je odgođen zbog - bombe!

Soccer 1. Bundesliga / FC Bayern Munich-1.FC Cologne 3-2.

Nikome nije bilo ništa jasno, 'kakva sad bomba usred aerodroma', 'je li riječ o terorističkom napadu', no postalo je ubrzo sve jasnije. Aerodrom u Bremenu je u procesu preuređenja, a radnici su tijekom srijede pronašli ogromnu bombu od 500 kilograma, piše Bild. 

Riječ je o zalutaloj američkoj bombi iz Drugog svjetskog rata, a nedugo nakon dojave na terenu su se brže-bolje pojavili i pirotehničari kako bi ju deaktivirali. Evakuirali su područje od 500 metara te odgodili letove kako bi ispraznili aerodrom. Primarni cilj bio je deaktivirati bombu čija bi eksplozija donijela strašne posljedice.

GER, DFB-Pokal, 1.Runde, Bremer SV vs FC Bayern Muenchen

Bayern je tako morao pronaći smještaj za noćenje, ali obećali su im kako će poletjeti u četvrtak ujutro. No, zbog izuzetno delikatne deaktivacije, cijeli proces se odužio pa je tako Bavarcima stigla nova odgoda. I dalje nije poznato kada će moći poletjeti. 

A polako se i nervoza uvukla među igrače i stručni stožer jer Bayern već za dva dana igra novu utakmicu i to na drugom kraju Njemačke. U trećem kolu Bundeslige ih u subotu čeka berlinska Hertha, a nakon svega što se dogodilo vjerojatno će direktno iz Bremena poletjeti za Berlin. No, tek kada im bomba dopusti.  

Najčitaniji članci