Obavijesti

Sport

Komentari 9

Igrači Dinama: Šimune, budi hrabar, ova pobjeda je za tebe!

Igrači Dinama: Šimune, budi hrabar, ova pobjeda je za tebe!
1

Pročitao sam u 24sata priču o Šimunu i bio sam dirnut. Šimune, nema predaje, jedva čekam da se vidimo na Maksmiru, rekao je Livaković. Šimun je jednoipolgodišnji dječačić kojem su amputirali lijevu natkoljenicu

VIDEO

Da imaju veliko srce na terenu, znamo. Uostalom, vidjeli smo protiv Atalante. No, ono što nismo vidjeli je da imaju još veće srce izvan terena. Pravo, veliko srce, koje kuca i za one kojima je najpotrebnije. Jer, dok je Dinamo na Maksimiru rušio Atalantu, mali Šimun Stojanović, dječačić od jedne i pol godine, vodio je bitku na Floridi. Devet sati trajala je operacija, koju je mali lav dobio. 

Pokretanje videa...

02:24

- Tata Tomislav Šimunu je uspio naći prijenos Dinamove utakmice, smišljao je sve načine da malenom skrene misli s teške operacije. Navijali smo, skakali, samo da Šimun ne misli na bolove - ispričala nam je majka Martina (33).

Priča o malom Šimunu, dječačiću uz kojeg je bila cijela Hrvatska, stigla je i do dinamovaca. Pa su uoči utakmice protiv Lokomotive obećali igrati za njihovog malog navijača iz Floride, koji utakmice svog najdražeg kluba gleda u najdražem, Dinamovom dresu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dinamo u 1. kolu Lige prvaka ugostio Atalantu

- Pobjedu posvećujemo malenom Šimunu Stojanoviću, koji se bori na dalekoj Floridi. Čitali smo u 24sata kako mu je naša pobjeda protiv Atalante odvukla misli s bolova tijekom operacije. Vjerujte, nema igrača u svlačionici koji se nije zamislio nad time. Šimun i njegova obitelj primjer su hrabrosti i borbe te nam kao takvi moraju biti uzori i motiv da i mi učinimo sve što možemo kako bismo im donijeli sreću i veselje - rekao je kapetan Arijan Ademi.

A kad Ademi, čovjek lavljeg srca, za nekoga kaže da je primjer hrabrosti, onda znajte koliko je srce malog Šimuna. Naravno, Dinamo je odmah nakon operacije kontaktirao Šimunove roditelje, učlanio cijelu obitelj u klub, a pripremaju se i daljnje akcije pomoći.

- Pročitao sam na vašem portalu priču o Šimunu i moram priznati da me je dirnulo. Poručujem mu da bude hrabar u svojoj borbi i da se vidimo u Maksimiru čim se vrati s Floride - rekao je Dominik Livaković. 

Dinamo u 1. kolu Lige prvaka ugostio Atalantu

Igrači Dinama nakon Lokomotive su pripremili dres i loptu s potpisima, koji će također uručiti Šimunu, dječačiću iz Županje, kojemu  nedostaje više od 25 kostiju u nogama, uključujući čašicu kuka i cijelo koljeno, a poseban problem je duplicirani femur. Uz to, dječaku je iz kralježnice uklonjen dobroćudni tumor, a utvrđen mu je i zapetljaj živaca u donjem dijelu kralježnice, te problemi s crijevima i mjehurom.

Šimun je operiran u privatnoj klinici čuvenog dr. Paleya na Floridi i okončana je s posvemašnjim uspjehom, na zadovoljstvo roditelja.

- Na dan operacije Šimuna su uspavali na dva sata kako bi obavili magnetsku rezonanciju, a potom je, četiri sata kasnije, počela operacija. Suprug Tomislav i ja nismo oka sklopili cijelu noć prije. Vrtjeli smo se po krevetu, mazili Šimunove nogice. Bila nam je prebolna pomisao da će jedna biti odrezana. Kakve god su bile, meni su bile savršene. Naviknula sam se na njih, kao i on, jer se s njima penjao po stolcima i namještaju bez problema. Znala sam da, kad ga idući dan budem mazila, tu neće više biti jedan dio njega, a ni mene. Sve bih dala da mu mogu dati svoje noge - kaže mama.

Srećom, operacija je prošlo dobro i mali Šimun će opet hodati. Dobrim željama pridružio se i junak pobjede protiv Atalante, koji je barem malo skrenuo Šimunove misli s bolova - Mislav Oršić, strijelac hat-tricka protiv momčadi iz Bergama.

- Pobjedili smo za Šimuna. Ne mogu vam opisati koliko me dirnula priča. Šimune, nema predaje, vidimo se na Maksimiru čim dođeš s Floride. Mislimo na tebe - poručio mu je Oršić.

Veliko srce pokazali su dinamovci i u susjednoj Sloveniji, gdje se skuplja pomoć za 19-mjesečnog Krisa, dječaka sa spinalnom mišićnom atrofijom. Dječaku je potrebno 2,3 milijuna eura za operaciju, a novac su poslali i Dinamovi igrači. Svaki od igrača sudjelova je u pomoći malom Krisu, koji je rođen s izuzetno rijetkom bolesti.

- Dinamovci, hvala vam, pokazali ste veliko srce. Cijela Slovenija bit će uz vas protiv Manchester Cityja - poručili su iz Slovenije.

S ovakvim navijačima, kao što su Šimun i Kris, dječaci lavovskog srca, Dinamo ne može izgubiti. Ne može jer je već sad pobijedio. Pobijedio je u ljudskosti, a to je najvažnija pobjeda. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener