Obavijesti

Sport

Komentari 3

Igrači Gorice oduševili na HNL kvizu: 'Naziv ekipe smislio je Radošević, a pratimo baš sve'

Igrači Gorice oduševili na HNL kvizu: 'Naziv ekipe smislio je Radošević, a pratimo baš sve'

Čestitke i vama na plasmanu. Pamtim još kad ste u jednom tekstu napisali da sam koristan kao sjekač za luk. Moja supruga kaže da bi joj sjekač za luk baš koristio, ha, ha, rekao nam je Mario Maloča

VIDEO

Sve je više zaljubljenika u HNL. Pridonijela je tome, ponajviše, jasno, uzbudljiva sezona. Rijeka, Hajduk i Dinamo u mrtvoj su trci za prvo mjesto. Sredinom prosinca izašle su samoljepljive HNL sličice pa je i to pridonijelo popularizaciji.

Da je elitni rang hrvatskog nogometa apsolutni hit potvrdio je i pub-kviz koji se u srijedu održao u Zagrebu. U IQ baru kod Filozofskog fakulteta okupila se čak 41 ekipa. Prostor je bio pun do čepa.

POGLEDAJTE VIDEO: Tko će biti prvak?

Pokretanje videa...

vox navijači osjeka tko će biti prvak 01:07

Tema kviza? Sad već pogađate, HNL. Organizirao ga je novinar i sportski komentator Luka Bumbak.

"Za njega već možemo reći da je stoperska ikona HNL-a, a to je član Gorice, Mario Maloča. Znamo da se ove sezone vratio u HNL iz poljske Lechije Gdanjsk, no zanima nas u koji je klub otišao iz splitskog Hajduka kad je prvi put napustio HNL", glasilo je jedno od uvodnih pitanja.

Neki su razbijali glavu, pokušavali s Greuther Fürthom... No, jedan čovjek pitanje je shvatio osobno, slatko se nasmijao. Mario Maloča znao je kao iz topa da je odgovor Lechija Gdanjsk. Bivši kapetan Hajduka na kviz je došao sa suigračima iz Gorice. Došli su Karlo Žiger, Mario Matković, Božidar Radošević, Mario Maloča i Dino Štiglec.

Oduševili su okupljene znanjem, ali i nazivom ekipe. Zvali su se "Prvijenac Merveila Ndockyta". Našalili su se s Kongoancem, njihovim suigračem, koji je na gol u HNL-u čekao gotovo četiri godine. Stigao je 2019. u Osijek, kasnije prešao u Goricu. Za pogodak mu je trebalo 67 utakmica.

- Naziv je smislio Božo Radošević, ha, ha. Možemo se mi šaliti, ali rezultati Gorice krenuli su nizbrdo baš kad se Ndockyt ozlijedio. Nadamo se da će se vratiti što prije - rekao nam je lijevi bek turopoljskoga kluba Dino Štiglec.

Prvo mjesto osvojio je "Agbekpornu hub", a samo bod i pol manje imala je naša ekipa. Presudile su nijanse. Možda biste vi znali tko je u Cibaliji od 2005. do 2007. nosio broj 23... Mi sad znamo da to nije Mladen Bartolović. Veselo društvo iz Gorice završilo je na impresivnom, četvrtom mjestu. Osvojilo je HNL album i box sličica.

- Radošević je znao najviše, čovjek je enciklopedija. Čestitke i vama na plasmanu. Pamtim još kad ste u jednom tekstu napisali da sam koristan kao sjekač za luk. Moja supruga kaže da bi joj sjekač za luk baš koristio, ha, ha. Ma, sve je u redu, vi samo radite svoj posao - javio nam se dobro raspoloženi Maloča.

Bilo je na kvizu još poznatih faca. S društvom je, primjerice, došao trener Krunoslav Rendulić, koji je donedavno vodio Zrinjski. Bio je tu i Vanja Vukmanović, igrač Rudeša. Njemu nije bilo teško prepoznati suigrača Karla Špeljaka na jednom od slikovnih pitanja...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 1-0: Mudražija opet zabio, pogodak sada vrijedi! 'Lokosi' su poveli
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 1-0: Mudražija opet zabio, pogodak sada vrijedi! 'Lokosi' su poveli

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige