Obavijesti

Sport

Komentari 143

Igrači i navijači ne bi htjeli u Rijeku: 'Utakmica je prevažna'

Igrači i navijači ne bi htjeli u Rijeku: 'Utakmica je prevažna'
2

Interes hrvatskog nogometa je plasman na Euro i tom bi interesu sve trebalo biti podređeno, a reprezentacija bi trebala igrati tamo gdje se igrači i izbornik najbolje osjećaju i gdje će najlakše izboriti plasman!

VIDEO

Za siguran plasman na Euro Hrvatskoj u zadnjem kolu kvalifikacija treba pozitivan rezultat protiv Slovačke. HNS je kao domaći teren već odavno prijavio Rujevicu, no nakon spektakla u Splitu i remija u Cardiffu sve su glasnija bila razmišljanja da bi domaćinstvo ipak trebalo promijeniti i utakmicu odigrati ili na Maksimiru, koji ima najbolji travnjak, ili na Poljudu, gdje je najbolja atmosfera. Na kraju su u HNS-u presudili i utakmica protiv Slovaka vjerojatno će se igrati na Maksimiru.

Pokretanje videa...

01:27

- Ja sam za to da se igra tamo gdje su najbolji uvjeti i atmosfera – jasan je nakon pobjede nad Mađarima bio izbornik Zlatko Dalić.

Ova zamjena domaćinstva stvorila je nove polemike, pa i opravdano pitanje je li korektno jednu veliku nepravdu - dugogodišnje zaobilaženje Poljuda - ispravljati drugom nepravdom, zamjenom već dogovorenog domaćinstva na Rujevici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ništa od Rujevice! 'Vatreni' na Maksimiru protiv Slovačke?
Ništa od Rujevice! 'Vatreni' na Maksimiru protiv Slovačke?

U prvom planu mora biti interes hrvatskog nogometa, a interes hrvatskog nogometa je plasman na Euro. Ne samo zbog nagrade od desetak milijuna eura, nego i zbog ukupnog imidža svjetskih viceprvaka. Budimo realni, Dalićeva momčad je bolja od Slovaka i veliki je favorit i na Rujevici, i na Maksimiru, i na Poljudu. Ma i u Bratislavi ako baš hoćete!

Gdje biste vi dočekali Slovake? Poljud, Maksimir ili Rujevica...
Gdje biste vi dočekali Slovake? Poljud, Maksimir ili Rujevica...

Moguće preseljenje utakmice na Maksimir dobar je potez HNS-a jer bi susret na Rujevici bio svojevrstan rizik. Pogotovo što ćemo biti oslabljeni neigranjem Vide i Lovrena, tko zna, možda i još koga? Ne bi baš bilo pametno igrati na superbrzom travnjaku Rujevice, vjerojatno dodatno ubrzanom od kiše koja često u studenome pada na Kvarneru. To su očito shvatili i ljudi u HNS-u zaduženi za organizaciju utakmice.

Anketa među posjetiteljima našeg portala otkriva nam kako je nešto više od pola čitatelja za Poljud, a ostali su podijeljeni između Maksimira i Rujevice. Većina igrača koje smo kontaktirali su za Poljud ili Maksimir, izbornik Dalić se također izjasnio... Dakle, da se vas i njih pitalo, domaćinstvo bi se mijenjalo. A s time se slažu i legende:

- Ako se može mijenjati domaćinstvo, ja bih ga sigurno promijenio, a gdje će se igrati pitao bih igrače. Utakmica sa Slovacima nije važna, nego prevažna da se ne bi izabralo ono što igračima najviše odgovara, odnosno, gdje se oni najbolje osjećaju – kaže Zlatko Vujović (61), s kojim se slaže i Jerko Leko (39):

- Ja sam za veći stadion na kome će biti bolja atmosfera. Hrvatska je uvijek igrala dobro te utakmice u Maksimiru, ali bi jako dobra opcija bio i Poljud gdje bi se ta utakmica igrala na krilima sjajne atmosfere protiv Mađarske. Dakle, Poljud ili Maksimir, Rujevica ne...

Na kraju će se, neslužbeno, igrati na Maksimiru...

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener