Obavijesti

Sport

Komentari 22

Igrači ne razgovaraju, na klupi nema krivaca: Pa tko je kriv?

Igrači ne razgovaraju, na klupi nema krivaca: Pa tko je kriv?
1

U upravi Hajduka ističu da su im osigurali sve, bivši trener žali se da su ga rano otjerali, aktualni da je tu kratko. Igrači se ne oglašavaju, potraga i dalje traje

VIDEO

Trebala je to biti bajka, sezona za pamćenje, u kojoj je Hajduk dvostrukom krunom i europskim proljećem trebao uveličati 100. rođendan. Navijače i sve u klubu ljetos je zahvatila euforija, pred krcatim Poljudom redom su padali i domaći i ugledni europski protivnici, a Dinamo je sa Zajecom na klupi posrtao i gubio korak. 

- Ne treba nam Barcelona, za rođendan ćemo igrati s Liverpoolom u polufinalu Europske lige - busali su se u prsa Splićani dok je na Poljudu vladala idila. 

- Hajduk je neuništiv - grmio je Špaco Poklepović na spomen Dinamove privilegiranosti u HNL-u. 

No njegove riječi brzo su, kao i on, otišle u povijest. Pokazalo se kako je Hajduk itekako “uništiv”, a dotukli su ga Armend Alimi i ostatak “fenjeraša” iz Pule, na čelu s trenerom Zoranom Vulićem. Hajduk se raspao kao kula od karata, a krivnju još nitko nije preuzeo na sebe. 

Ni uprava, koja se brani kako je osigurala sve, od redovitih i visokih plaća, preko vrhunskih uvjeta, smještaja i putovanja čarterom, čak i na domaće utakmice u Osijek, Rijeku i Pulu, do kuhara, kojeg su vodili na utakmice Europske lige.  

Ni bivši trener Stanko Poklepović ne misli da je kriv. 

- Smijenili su me prerano, moj rad u Hajduku bio je savršen, a kritike na moj račun iznose oni koji uopće nemaju pojma o tome što se u klubu događalo. 

Odgovornost ne prihvaća ni njegov nasljednik Vučević: 

- Ovdje sam tek dva tjedna, nisam slagao momčad.

Igrači se ne oglašavaju, oni su ionako uglavnom zaokupljeni međusobnim odnosima, koji su daleko od idiličnih. Oni najplaćeniji i nominalno najbolji izolirani su i ne razgovaraju gotovo ni s kim od suigrača. Čak ni međusobno. U Hajduku su svjesni kako je nakon šokantnog poraza u Puli prvenstvena utrka praktički riješena, no nitko nema snage javno to priznati.

Ne žele se pomiriti s tim da je Dinamo prevelik zalogaj

Dinamo je financijski, igrački, stručno i osobito logistički najmanje jednu stubu iznad Hajduka, baš kao što je i Hajduk za isto toliko iznad ostalih klubova u HNL-u. To je realna slika, a potvrđuje ju i prvenstvena ljestvica. Dinamo je sedam bodova ispred Hajduka, točno  onoliko koliko je Hajduk ispred Cibalije... No s tom se realnošću Splićani ne žele pomiriti. A upravo su nerealne ambicije u zadnjih nekoliko sezona najveća omča oko Hajdukova vrata. Europska liga bila je za Splićane prevelik zalogaj, na toliko frontova.

Špaco: Ovo je ipak realnost

Ne bih puno pametovao i savjetovao, ali ne treba paničariti, na drugom smo mjestu, s velikom bodovnom prednošću ispred trećeg. Treba zadržati to drugo mjesto, koje je očito sad naša realnost, i izbjeći neželjen rasplet, odnosno još veći pad, rekao je bivši trener Špaco, jedan od rijetkih koji su željeli nešto reći nakon Hajdukova debakla u Puli.

Svi samo kritiziraju

U zadnje je vrijeme puno kritika na račun mojeg rada. Moj nasljednik Vučević paušalno ocjenjuje kako igrači ne mogu ‘stajati na nogama’, a isto tvrde i njegov pomoćnik Joško Vlašić, kao i Rak i Fradelić. Nažalost, te tvrdnje nisu ničim potkrijepili. Ne može se generalizirati i govoriti nešto na temelju priča, bez pravog uvida i analize, rekao je Stanko Poklepović.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika